Αντισταση κυλισης ελαστικου

Στην αναζήτησή σας για να βρείτε τα καλύτερα ελαστικά για το όχημά σας, είναι πιθανό να έχετε ανατρέξει στη φράση "αντίσταση κύλισης ελαστικών" και αναρωτηθήκατε τι είναι και πώς μπορεί να επηρεάσει την κρίση σας αναφορικά με την αγορά τους. Παρακάτω θα δούμε τι είναι η αντίσταση κύλισης των ελαστικών, πώς τα ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης μπορούν να αυξήσουν την αποδοτικότητα καυσίμου του οχήματός σας και τα είδη των φιλικών προς το περιβάλλον ελαστικών χαμηλής αντίστασης κύλισης που προσφέρουμε εδώ στη Bridgestone.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΥΛΙΣΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΟΥ;

Όταν πιέζετε το γκάζι στο όχημά σας, ουσιαστικά μεταφέρετε ενέργεια υπό μορφή καυσίμου ή ηλεκτρικού ρεύματος, ανάλογα με το αυτοκίνητό σας, μέσω του κινητήρα και άλλων συστημάτων του οχήματός σας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα ελαστικά σας να περιστρέφονται και να δημιουργηθεί αρκετή ορμή για να μετακινηθεί το αυτοκίνητό σας. Για να το επιτύχει αυτό, το όχημά σας πρέπει να ξεπεράσει πολλούς διαφορετικούς παράγοντες που μπορούν να το κάνουν ανθεκτικό στην κίνηση προς τα εμπρός. Ένας από αυτούς τους παράγοντες είναι η αντίσταση κύλισης των ελαστικών.

Η αντίσταση κύλισης ελαστικών είναι η ενέργεια που χρειάζεται να στείλει το όχημά σας στα ελαστικά σας για να διατηρήσει την κίνηση με σταθερή ταχύτητα πάνω σε μια επιφάνεια. Με άλλα λόγια, είναι η προσπάθεια που απαιτείται για να κρατηθεί ένα ελαστικό εν κινήσει. Ο κύριος συντελεστής στην αντίσταση κύλισης είναι η διαδικασία που είναι γνωστή ως υστέρηση. Η υστέρηση είναι ουσιαστικά η απώλεια ενέργειας που έχουμε όταν ένα ελαστικό κυλάει μέσα από το αποτύπωμα του. Η απώλεια ενέργειας πρέπει να ξεπεραστεί από τον κινητήρα του οχήματος, γεγονός που οδηγεί σε σπατάλη καυσίμου.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΥΛΙΣΗΣ;

Η αντίσταση κύλισης εμφανίζεται κάθε φορά που ένα ελαστικό έρχεται σε επαφή με το δρόμο. Ωστόσο, αν και δεν μπορεί να αποφευχθεί, μπορεί να ελαχιστοποιηθεί. Δεδομένου ότι η αντίσταση κύλισης των ελαστικών προκαλείται από υστέρηση, τα ελαστικά μπορούν να κατασκευαστούν με ειδικά διαμορφωμένο υλικό πέλματος, το οποίο είναι πιο ανθεκτικό στην παραγωγή θερμότητας και κατασκευάζονται για να ελαχιστοποιούν την εκτροπή των ελαστικών για μικρότερη απώλεια ενέργειας. Αυτά είναι γνωστά ως ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης.

Πλάτος: Ύψος: Διάμετρος:
Δείκτης ταχύτητας:

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΦΕΛΗ ΣΤΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΧΑΜΗΛΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΥΛΙΣΗΣ;

Για τους οδηγούς που ενδιαφέρονται να βελτιστοποιήσουν την απόδοση καυσίμου του οχήματος, η απάντηση είναι ναι. Τα ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης μπορούν να είναι πολύ πιο αποδοτικά ως προς το καύσιμο από τα συμβατικά ελαστικά. Το αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας έχει διεξαγάγει έρευνα που δείχνει ότι η χρήση ελαστικών χαμηλής αντίστασης κύλισης μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση καυσίμου κατά 10% για τους οδηγούς. Ωστόσο, για τους περισσότερους οδηγούς, η εξοικονόμηση καυσίμου είναι περίπου 3%. Αν και αυτό το ποσοστό δεν ακούγεται μεγάλο, με την πάροδο του χρόνου οδηγεί σε σημαντική εξοικονόμηση στις δαπάνες καυσίμων.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΙ ΜΕ ΤΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΧΑΜΗΛΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΥΛΙΣΗΣ;

Όπως τα περισσότερα πράγματα στη ζωή, δεν μπορείτε να πάρετε κάτι χωρίς να δώσετε, το ίδιο ισχύει και για ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης, εκτός και αν κάποια νέα τεχνολογία παρουσιαστεί στο μέλλον. Για παράδειγμα, ένας κατασκευαστής ελαστικών μπορεί να μειώσει το βάθος πέλματος για να βελτιώσει την αντίσταση κύλισης. Ωστόσο, θα υπάρξει αντίστοιχη μείωση στη διάρκεια ζωής του ελαστικού. Για να ξεπεραστεί αυτό το εμπόδιο, η νέα τεχνολογία θα μπορούσε να σχεδιαστεί για να μειώσει τον ρυθμό φθοράς, βελτιώνοντας παράλληλα την αντίσταση κύλισης.

ΤΙ ΤΥΠΟΥΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΧΑΜΗΛΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΥΛΙΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Η BRIDGESTONE;

Εδώ στη Bridgestone, τα ελαστικά με την καλύτερη αντίσταση κύλισης προσφέρονται στη σειρά Ecopia. Είναι τα πιο αποδοτικά σε κατανάλωση καυσίμου ελαστικά μας. Η σειρά ελαστικών της Ecopia έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει ισορροπημένη, άνετη διαδρομή κάθε εποχή και κορυφαία οδηγική εμπειρία. Ορισμένα από τα ελαστικά μας Ecopia είναι ακόμη μερικώς κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο καουτσούκ για να βελτιώσουν την φιλικότητα προς το περιβάλλον.

Ολόκληρη η σειρά των ελαστικών Ecopia έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει στους οδηγούς μια φιλική προς το περιβάλλον επιλογή για όλες τις εποχές του χρόνου, η οποία δεν θέτει σε κίνδυνο την απόδοση ή την οδηγική άνεση. Για παράδειγμα, το premium ελαστικό Ecopia EP422 Plus, είναι ειδικά σχεδιασμένο και χρησιμοποιεί ένα αποκλειστικό υλικό χαμηλής κατανάλωσης καυσίμου για το πέλμα και το πλευρικό τοίχωμα, που βοηθά στην μείωση της αντίστασης κύλισης των ελαστικών για να έχετε περισσότερα χιλιόμετρα για κάθε γέμισμα του ρεζερβουάρ σε σχέση με το κορυφαίο ελαστικό της Firestone. Το ελαστικό Ecopia 422 Plus προσφέρει ένα βελτιστοποιημένο πέλμα επαφής, το οποίο βοηθά στην ομοιόμορφη κατανομή του βάρους του οχήματος σε όλο το ελαστικό για ομοιόμορφη φθορά και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, καθώς και ένα καινοτόμο σχέδιο πέλματος που βοηθά στην άνεση και στη χαμηλή εκπομπή θορύβου.

Τα πραγματικά αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη συντήρηση των ελαστικών, το όχημα, το στυλ οδήγησης και τις συνθήκες του δρόμου.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Απάντηση σε: {{replyComment.author}}
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά
Το σχόλιο υποβλήθηκε με επιτυχία

Επιστροφή στην κορυφή