Ντίζελ χωρίς εκπομπές NOx; Μπορεί να είναι εφικτό

Το Πανεπιστήμιο του Loughborough ίσως βρίσκετε σε μια πραγματική ανακάλυψη καθαρού ντίζελ.

Μια βρετανική ερευνητική ομάδα στο πανεπιστήμιο Loughborough στο Leicestershire, Αγγλία, ισχυρίζεται ότι διαθέτει ένα νέο σύστημα για τη μείωση, και ενδεχομένως την εξάλειψη, των επικίνδυνων εκπομπών NOx από τους κινητήρες ντίζελ. Η ομάδα λέει με τη σωστή υποστήριξη (δηλαδή: χρήματα) η τεχνολογία θα μπορούσε να φτάσει στην αγορά σε δύο χρόνια.

Αυτό το σύστημα ονομάζεται ACCT, για την δημιουργία και μετατροπή αμμωνίας και μετατρέπει το AdBlue, το άμεσα διαθέσιμο λεγόμενο υγρό καυσαερίων ντίζελ που χρησιμοποιείται από τα περισσότερα οχήματα ντίζελ, σε πλούσιο διάλυμα αμμωνίας που αποικοδομεί τα οξείδια του αζώτου αφήνοντας αβλαβές άζωτο και νερό . Το κλειδί είναι ότι το ACCT μπορεί να λειτουργήσει σε χαμηλές θερμοκρασίες ενώ το AdBlue χρειάζεται να φτάσει σε κανονικές θερμοκρασίες λειτουργίας για να λειτουργήσει σωστά.

Οι προκαταρκτικές αναφορές, που βασίζονται σε μελέτη των ταξί Skoda, δείχνουν ότι μπορεί να συλλάβει το 98% των NOx, σε σύγκριση με το 60% με το σημερινό σύστημα.

Πλάτος: Ύψος: Διάμετρος:
Δείκτης ταχύτητας:

Ο καθηγητής Graham Hargrave, ένας από τους ηγέτες της μελέτης, λέει ότι τα NOx είναι μόνο το πρώτο βήμα. "Το NOx είναι σοβαρό," είπε, "αλλά είναι πραγματικά ένα μέρος του προβλήματος . Σημαίνει μόνο σε μια μικρή μειοψηφία τοποθεσιών. Λύστε το και μπορείτε να συνεχίσετε με τη μείωση του CO2, το οποίο είναι σημαντικό παντού ».

Η ομάδα λέει ότι θα ήθελε να συνεργαστεί με έναν σημαντικό προμηθευτή σε αυτό, και όχι μόνο έναν κατασκευαστή, για να επιταχύνει τη διάδοση.

Αυτή η έρευνα ενδιαφέρεται κυρίως να συνεργαστεί με πόλεις και χώρες προσπαθούν να καταλάβουν πώς να καθαρίσουν τον αέρα. Η Ρώμη, μαζί με το Παρίσι, τη Μαδρίτη, την Πόλη του Μεξικού και την Αθήνα, έχουν σχέδια να απαγορεύσουν το ντίζελ είτε στα σύνορα των πόλεων είτε στα κέντρα των πόλεων. Η Porsche θα διαθέτει το καύσιμο για τουλάχιστον μια άλλη γενιά της Cayenne, ενώ η FCA σχεδιάζει να το αποσύρει μέχρι το 2022. Ωστόσο, η Ford πρόσθεσε ένα νέο Power Stroke V-6 στη σειρά F-150. Ανεξάρτητα, όλοι οι κατασκευαστές θα δίνουν πλέον προσοχή. 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Απάντηση σε: {{replyComment.author}}
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά
Το σχόλιο υποβλήθηκε με επιτυχία

Επιστροφή στην κορυφή