Επιλεγμένα Φίλτρα

Χειμερινά ελαστικά Αυτοκινήτων

Φιλτράρετε με:

Άνοιγμα φίλτρων

Δείκτης

Τιμή

σε

Μάρκα


Προβολή όλων

Σήμανση ΕΕ

σε

Πωλητής

πρόσθετες επιλογές

Σχεδιασμός

Μέση αναθεώρηση δοκιμής

σε

Κατηγορία τιμών


Χειμερινά ελαστικά

Τα χειμερινά ελαστικά ή χιονολάστιχα μοιάζουν πολύ με τα καλοκαιρινά ελαστικά αλλά είναι ειδικά σχεδιασμένα για να παρέχουν επιπλέον οδηγική απόδοση σε χειμερινές συνθήκες. Είναι μια συνηθισμένη εσφαλμένη αντίληψη ότι τα χειμερινά ελαστικά είναι μόνο για οδήγηση στο χιόνι. Τα χειμερινά ελαστικά έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν καλύτερα σε συνθήκες κάτω των + 7 ° C, έτσι ώστε ακόμα και σε υγρές και παγωμένες συνθήκες, να επωφεληθείτε από την ανώτερη πρόσφυση και το χειρισμό τους.

To ηλεκτρονικό κατάστημα ‘elastiko.com’ διαθέτει ένα ευρύ φάσμα χειμερινών ελαστικών για το αυτοκίνητο σας από κορυφαία εμπορικά σήματα στις καλύτερες τιμές της αγοράς. Θα μπορείτε εύκολα να επιλέξετε ποια ελαστικά είναι τα καλύτερα και βέβαια ποια ταιριάζουν στο τύπο του οχήματος σας

Εδώ είναι μερικά από τα πλεονεκτήματα της μετάβασης σε χειμερινά ελαστικά:

-Μικρότερες αποστάσεις σταματήματος.

Σε σύγκριση με τα καλοκαιρινά λάστιχα, τα χειμερινά λάστιχα μειώνουν σημαντικά την απόσταση πέδησης στο χιόνι και τον πάγο.

-Προστιθέμενη ασφάλεια και βελτιωμένη απόδοση.

Λόγω της ειδικά αναπτυγμένης γόμας που περιέχει περισσότερο φυσικό καουτσούκ και αυξημένο λόγο αυλάκωσης, το χειμερινό ελαστικό μπορεί να διατηρήσει εξαιρετική πρόσφυση σε χιόνι, πάγο και υγρές συνθήκες, ώστε να μην χάσετε τον έλεγχο.

-Μειωμένος κίνδυνος υδροπλάνησης.

Η υδροπλάνηση είναι όταν το όχημά σας χάνει έλξη με το δρόμο σε υγρές συνθήκες και συμβαίνει όταν το νερό μεταξύ των ελαστικών και του δρόμου δεν μπορεί να αφαιρεθεί αρκετά γρήγορα. Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός πέλματος των χειμερινών ελαστικών μπορεί να διασκορπίσει μεγαλύτερη ποσότητα νερού, μειώνοντας αποτελεσματικά τον κίνδυνο υδροπλάνησης.

Πώς λειτουργούν τα χειμερινά ελαστικά

Η γόμα πέλματος ενός χειμερινού ελαστικού περιέχει περισσότερο φυσικό καουτσούκ, έτσι ώστε να μην σκληραίνει όταν είναι κρύο. Αυτό εξασφαλίζει ότι το ελαστικό παραμένει ευέλικτο σε χαμηλές χειμερινές θερμοκρασίες (κάτω από + 7 ° C), που συμβάλλουν στη μείωση της απόστασης φρεναρίσματος και διατηρούν εξαιρετική πρόσφυση στο χιόνι και τον πάγο, καθώς και σε υγρούς δρόμους σε κρύες συνθήκες.

Παρόλο που η Ελλάδα δεν υποφέρει από ακραίες συνθήκες χειμώνα όπως πολλές περιοχές της Ευρώπης, κατά μέσον όρο, υπάρχουν μέρες που είναι κρύες με πολλές από αυτές με πάγο και χιόνι. Πολλοί χειμώνες έχουν προκαλέσει χάος στις οδούς με πολλούς ανθρώπους που αγωνίζονται για να βγουν από το δρόμο τους. Ενώ τα χειμερινά ελαστικά συχνά αναφέρονται ως χιονολάστιχα , προσφέρουν επιπλέον πλεονεκτήματα, συμπεριλαμβανομένου του ανώτερου χειρισμού και της πέδησης σε ξηρές συνθήκες όταν ο καιρός είναι κρύος και κάτω από + 7 ° C.

Η σύνθεση του πέλματος και το σχέδιο πέλματος ενός ελαστικού χειμώνα το κάνει αρκετά διαφορετικό από το αντίστοιχο του καλοκαιριού. Οι οδικές δοκιμές δείχνουν ότι ένα όχημα που ταξιδεύει με 30 χλμ / ώρα σε παγωμένο δρόμο θα σταματούσε κατά 11 μέτρα λιγότερα εάν ήταν εφοδιασμένο με χειμερινά ελαστικά. Αλλά τα χειμερινά ελαστικά δεν είναι μόνο για πάγο και χιόνι, θα επωφεληθείτε από την προστιθέμενη πρόσφυση τους σε υγρούς δρόμους επίσης. Ταξιδεύοντας σε 100 χλμ / ώρα σε υγρές συνθήκες κάτω από + 7 ° C, η απόσταση πέδησης σας θα είναι έως 4,8 μέτρα μικρότερη όταν συγκρίνετε τα χειμερινά ελαστικά με τα κανονικά καλοκαιρινά ελαστικά.

Πότε θα πρέπει να τοποθετήσετε τα χειμερινά ελαστικά

Γενικά συνιστούμε να αλλάζετε χειμερινά ελαστικά κατά τους μήνες Οκτώβριο έως Μάρτιο όταν η μέση θερμοκρασία είναι τακτικά κάτω από + 7 ° C.

Όπως και για τα καλοκαιρινά ελαστικά, τα χειμερινά ελαστικά πρέπει να ελέγχονται τακτικά για να εξασφαλίζεται ότι είναι σε καλή κατάσταση καθώς τα φθαρμένα ελαστικά θα είναι αναποτελεσματικά σε όλες τις συνθήκες, υγρές, ξηρές ή χειμερινές.

Συγκρίνετε έως 4 προϊόντα:

του 6756
προβολή περισσότερων 20
του 6756
Είναι μια πληρωμένη διαφήμιση
Επιστροφή στην κορυφή