Οδηγός Αγοράς Μεγέθους Ελαστικών Μηχανής Γκαζόν

Η αντικατάσταση ενός καταστραμμένου ή φθαρμένου ελαστικού μηχανής γκαζόν είναι εύκολη να γίνει, και ακόμη πιο εύκολη από ότι να πάτε το ελαστικό για επισκευή στην αντιπροσωπεία ή τοπικό συνεργείο επισκευών. Το πρώτο βήμα είναι να βρείτε το σωστό ελαστικό αντικατάστασης. Όταν ψωνίζετε νέα ελαστικά για μηχανές γκαζόν, υπάρχουν τέσσερις παράγοντες τους οποίους πρέπει να λάβετε υπόψιν σας: το μέγεθος του ελαστικού, η διαβάθμιση των ελαστικών, ο τύπος του εδάφους και οι απαιτήσεις έλξης, και φυσικά, η τιμή.

1. Μέγεθος Ελαστικών για τη Μηχανή Γκαζόν

Όπως σε κάθε άλλο ελαστικό, τα ελαστικά για την μηχανή του γκαζόν έχουν μια σειρά από αριθμούς χαραγμένους στην μια πλευρά που περιγράφουν συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με το ελαστικό. Υπάρχουν δύο διαφορετικά συστήματα ταξινόμησης του μεγέθους των ελαστικών: σύστημα δύο αριθμών, και το σύστημα τριών μεγεθών.

  • Σύστημα Μεγέθους Δύο Αριθμών

Τα ελαστικά των μηχανών γκαζόν που χρησιμοποιούν το σύστημα δύο αριθμών εμφανίζουν τους αριθμούς ως 4.80-8, για παράδειγμα. Αυτό σημαίνει ότι το πλάτος του ελαστικού είναι περίπου 4.8 ίντσες και η στεφάνη έχει διάμετρο 8 ίντσες. Αυτοί είναι οι μόνοι δύο αριθμοί που χρειάζεστε για να βρείτε το σωστό μέγεθος ανταλλακτικού ελαστικού.

  • Σύστημα Μεγέθους Τριών Αριθμών

Το σύστημα αρίθμησης ελαστικών για μηχανή γκαζόν τριών αριθμών λειτουργεί λίγο διαφορετικά. 15×6.00-6 είναι ένα κοινό μέγεθος. Ο πρώτος αριθμός πριν από το «x» υποδεικνύει την διάμετρο του ελαστικού όταν είναι φουσκωμένο και όχι όταν είναι φορτωμένο. Ο μεσαίος αριθμός μεταξύ του «x» και της «-», υποδεικνύει το πλάτος του ελαστικού. Ο τελευταίος αριθμός υποδεικνύει το πλάτος της στεφάνης. Σημειώστε ότι ο τελευταίος αριθμό είναι το πλάτος, και όχι η διάμετρος της στεφάνης. Αυτό συμβαίνει πάντα με το σύστημα ταξινόμησης τριών αριθμών ελαστικών για μηχανές γκαζόν και με τα ελαστικά άλλων εξοπλισμών για τον κήπο.

2. Διαβάθμιση Ελαστικών Μηχανών Γκαζόν

Οι Μηχανές Γκαζόν σπάνια υπερφορτώνονται, αλλά ένα ελαστικό με μεγαλύτερη χωρητικότητα μεταφοράς είναι επίσης περισσότερο ανθεκτικό στις διατρήσεις επειδή το περίβλημα του ελαστικού είναι πιο χοντρό και πιο δυνατό. Εάν η μηχανή του γκαζόν σας κινείται σε έδαφος με πολλά αγκάθια, ή εάν χρησιμοποιείτε την μηχανή για άλλες εργασίες εκτός από το κούρεμα σκεφτείτε την αντικατάσταση με ένα “B/4-ply” αντί για ένα ελαστικό με “A/2-ply. Ο αριθμός των πτυχών είναι πάντα σφραγισμένος στο πλάι του ελαστικού. Υπάρχουν μόνο δύο επιλογές, A/2-ply ή B/4-ply στα κοινά μεγέθη για ελαστικά μηχανής γκαζόν.

3. Απαιτήσεις Έλξης

Υπάρχουν τρεις κύριες ταξινομήσεις τύπων πέλματος για μηχανές γκαζόν: ελαστικά χόρτου μικτής χρήσης, ελαστικά με εξογκώματα για κάθε έδαφος ή ελαστικά με ραβδώσεις.

Τα πέλματα του γκαζόν είναι πιο συχνά και συνήθως έχουν περιφερικές γραμμές με μπλοκ μοτίβων σε σχήμα V. Αυτά έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν κάποια πρόσφυση σε λείο χόρτο, ενώ δεν σκάβουν και βλάπτουν το γκαζόν. Αν αντικαθιστάτε ένα ελαστικό, συνήθως μπορείτε να βρείτε ένα μοτίβο πέλματος το οποίο είναι πανομοιότυπο ή σχεδόν το ίδιο με το μοτίβο στα ελαστικά που μένουν ή τι υπάρχει στην μηχανή όταν είναι καινούργια. Ένα καλό ευέλικτο ελαστικό μηχανής γκαζόν είναι το ελαστικό WDT P512A.

Τα πέλματα, για όλα τα εδάφη, έχουν συνήθως μεγάλα μπλοκ πέλματος και βαθύτερες αυλακώσεις για να παρέχουν πρόσφυση σε χαλαρές επιφάνειες όπως βρωμιά, άμμο ή λάσπη. Αυτά τα ελαστικά έχουν μερικές φορές ένα πέλμα από πριτσίνια, όπως το πέλμα σε ένα τρακτέρ για χωράφια. Διαθέτουν μια μεγάλη κενή περιοχή (χώρος μεταξύ των μπλοκ) για την εκκένωση των συντριμμιών από το ελαστικό. Εάν χρησιμοποιείτε την μηχανή σας κυρίως για ρυμούλκηση ή άλλες εργασίες σε χωματόδρομους χωρίς το χλοοκοπτικό, ίσως η απάντηση να είναι ένα πέλμα με εξογκώματα για όλα τα εδάφη, όπως το ελαστικό WDT P328.

Οι αυλακώσεις με ραβδώσεις έχουν περιμετρικές εγκοπές και ίσιες νευρώσεις που είτε είναι επίπεδες είτε είναι ελαφρά κυματιστές. Αυτά τα σχέδια παρέχουν κάποια πλευρική σταθερότητα για να συγκρατήσουν το ελαστικό από την ολίσθηση, αλλά έχουν κυρίως σχεδιαστεί για να κυλούν γρήγορα και να αντέχουν πολύ. Δεν παρέχουν τόσο πολλή πρόσφυση όσο ένα γκαζόν ή ένα λάστιχο με εξογκώματα για κάθε έδαφος.

Πλάτος: Ύψος: Διάμετρος:
Δείκτης ταχύτητας:

4. Τιμή

Μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη διαφορά στην τιμή των ελαστικών στα τρακτέρ για το γκαζόν. Αυτό οφείλεται σε παράγοντες όπως η μάρκα, τα σχετικά χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα, και ακόμα και η χώρα κατασκευής. Λίγα λεπτά διαδικτυακής αναζήτησης για να δείτε τις συνηθισμένες τιμές για το συγκεκριμένο μέγεθος του ελαστικού θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε τις προσδοκίες σας και να ορίσετε τα χρήματα που θέλετε να ξοδέψετε. Αυτό πιθανώς να καθορίσει εάν πρόκειται να αγοράσετε ελαστικά από μια γνωστή μάρκα, ή αν σας ταιριάζουν καλύτερα τα φτηνά ελαστικά για τρακτέρ που κατασκευάζονται στην Κίνα.  

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Απάντηση σε: {{replyComment.author}}
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά
Το σχόλιο υποβλήθηκε με επιτυχία

Επιστροφή στην κορυφή