Σταθμεύστε πανεύκολα ακόμη και σε μικρούς χώρους στάθμευσης γρήγορα και με ασφάλεια με βοήθεια των βοηθημάτων στάθμευσης.

Θυμάστε τα πρώτα μαθήματα οδήγησης; Αυτός ο ανελέητος εκπαιδευτής οδήγησης μας πίεζε να συμπιεστούμε σε ένα πολύ μικρό χώρο στάθμευσης. Σε περιόδους που αυξάνονται οι οπαδοί των μεγάλων αυτοκινήτων και οι χώροι στάθμευσης γίνονται ολοένα και πιο σπάνιοι, τα βοηθήματα παρκαρίσματος μπορεί να είναι πολύ χρήσιμα. Ωστόσο, προτού αγοράσετε οποιαδήποτε αξεσουάρ οχήματος, είτε πρόκειται για σύστημα στάθμευσης είτε για κάτι άλλο, οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων θα πρέπει να αναζητήσουν πάντα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτά.

Η ποιότητα της κάμερας είναι ζωτικής σημασίας

Ο άνθρωπος αντιδρά έντονα σε οπτικά ερεθίσματα. Σε αυτό το σημείο, οι κατασκευαστές συστημάτων καταγραφής εικόνας κατά την όπισθεν προσαρμόζονται επίσης στο πρόβλημα αυτό. Για να χρησιμοποιήσετε ένα αισθητήρα στάθμευσης, μια κάμερα τοποθετείται στην πίσω πλευρά του οχήματος. Ενεργοποιείται όταν είναι ενεργοποιημένη η όπισθεν. Η γύρω περιοχή εμφανίζεται στον οδηγό σε οθόνη στο μπροστινό ταμπλό. Η ποιότητα και τα χαρακτηριστικά της κάμερας είναι καθοριστική για την αξιόπιστη προβολή της εικόνας. Συνεπώς, η αδιάβροχη μίνι video-camera θα πρέπει να μπορεί να κινείται στον κάθετο άξονα και με γωνία θέασης 180 °. Τέλος, ο οδηγός θα πρέπει να βλέπει εμπόδια που βρίσκονται χαμηλά. Ειδικά αν οδηγείτε σε στενό και δύσκολο χώρο στάθμευσης στο σκοτάδι, τα βοηθήματα στάθμευσης θα πρέπει να εξασφαλίζουν μια καλή νυχτερινή όραση. Ενσωματωμένοι προβολείς IR με εύρος έως πέντε μέτρα παρέχουν ικανοποιητική νυχτερινή εικόνα. Για όσους θέλουν να αναβαθμίσουν τα βοηθήματα στάθμευσης, η εγκατάσταση παίζει σημαντικό ρόλο. Η εγκατάσταση θα πρέπει να είναι επιτυχής χωρίς πολλές προσπάθειες και τεχνικές γνώσεις. Για παράδειγμα, με το σύστημα οπίσθιας προβολής από το luis.de, το σύστημα ενσωματώνεται στο πλαίσιο συγκράτησης της πινακίδας κυκλοφορίας. Ο οδηγός μπορεί εύκολα να το αντικαταστήσει και να το συνδέσει με το πίσω φως. Η έγχρωμη οθόνη είναι επίσης συνδεδεμένη με τη τροφοδοσία 12V του αυτοκινήτου και είναι συνδεδεμένη με τη βεντούζα συγκράτησης πάνω στο μπροστινό ταμπλό.

Πλάτος: Ύψος: Διάμετρος:
Δείκτης ταχύτητας:

Τα βοηθήματα στάθμευσης μετατρέπουν τα εμπόδια σε ήχους

Με τους υπερήχων αισθητήρες στάθμευσης, όλα ακούγονται. Οι αισθητήρες τοποθετούνται στην πίσω και την μπροστινή πλευρά του αυτοκινήτου, μια οθόνη LED δείχνει την προσέγγιση ενός εμποδίου. Ανάλογα με την απόσταση από το εμπόδιο, τα LED αλλάζουν το χρώμα τους. Αυτό συνοδεύεται από έντονους προειδοποιητικούς τόνους που υψώνονται σε συνεχή τόνο. Στο όριο, θα πρέπει να δοκιμάσετε τα φρένα. Για καθαρά ακουστικά συστήματα, η οθόνη LED παραλείπεται. Εδώ πρέπει να βασίζεστε εξ ολοκλήρου στην ακοή σας. Εκτός από τη μέθοδο υπερήχων χρησιμοποιείται επίσης τεχνολογία μέτρησης τύπου ραντάρ. Τα πλεονεκτήματα αυτών των συστημάτων είναι:

  • λιγότερη τεχνική προσπάθεια
  • Εξοικονόμηση βάρους
  • δεν υπάρχουν ορατοί αισθητήρες
  • ευαισθησία στα υπερηχητικά κύματα.

Το μειονέκτημα αυτών των βοηθημάτων στάθμευσης: Η πολύ δυνατή βροχή, μπορεί να οδηγήσει σε σφάλματα μέτρησης.

Παρά την βοήθεια στάθμευσης: Το να κοιτάς πίσω είναι απαραίτητο

Όποιος θέλει να έχει επιπλέον ευκολία κατά τη στάθμευση μπορεί πλέον να επιλέξει ένα πλήρως αυτόματο σύστημα. Αυτό ουσιαστικά παίρνει το τιμόνι εντελώς από το χέρι του οδηγού. Πρώτα απ 'όλα, η βοήθεια στάθμευσης αναγνωρίζει όταν οδηγείτε δίπλα από έναν επαρκώς μεγάλο χώρο στάθμευσης. Τώρα ο οδηγός πρέπει μόνο να αφήσει το τιμόνι και να ακολουθήσει μερικές οδηγίες για να οδηγήσει τέλεια το όχημα στο χώρο στάθμευσης. Υπάρχει μόνο λίγη "απασχόληση με τα πεντάλ" - το αυτόματο σύστημα αναλαμβάνει το υπόλοιπα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να μην βασιστείτε τυφλά σε αυτή την εύκολη λύση. Παρόλο που μπορεί να έχετε αφήσει προσωρινά το τιμόνι, κοιτάζοντας πίσω εξακολουθεί να είναι απαραίτητο. Αυτό δεν προστατεύει μόνο τα ελαστικά και τις ζάντες του αυτοκινήτου σας. Πρέπει επίσης να έχετε πάντα υπόψη τους άλλους οδηγούς του οδικού δικτύου και τα οχήματά τους. Μετά από όλα, η ευθύνη για οποιαδήποτε ζημία εξακολουθεί να βαρύνει τον οδηγό. 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Απάντηση σε: {{replyComment.author}}
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά
Το σχόλιο υποβλήθηκε με επιτυχία

Επιστροφή στην κορυφή