Ετικέτα ελαστικών στην ΕΕ

Στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης για την ενεργειακή απόδοση, το σήμα ελαστικών της ΕΕ τέθηκε σε κυκλοφορία την 1η Νοεμβρίου 2012. Από τώρα και στο εξής, τα ελαστικά αυτοκινήτων είναι εξοπλισμένα με αυτό το σήμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ενημερώνουν για την κατανάλωση καυσίμου, την πρόσφυση σε υγρό οδόστρωμα και θορύβου του αντίστοιχου προϊόντος. Συγκεντρώσαμε όλες τις σχετικές πληροφορίες για εσάς.

Η ετικέτα ελαστικών χωρίζεται σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες, οι οποίες αξιολογούνται χωριστά.

1. Αντίσταση κύλισης

Η αντίσταση κύλισης ενός ελαστικού επηρεάζει άμεσα την κατανάλωση καυσίμου του οχήματός σας. Όσο χαμηλότερη είναι η αντίσταση κύλισης, τόσο λιγότερα καύσιμα καταναλώνετε. Η καλύτερη βαθμολογία σε αυτή την κατηγορία είναι το γράμμα "Α" με το πράσινο χρώμα, ενώ το κόκκινο "G" είναι ο ασθενέστερος βαθμός. Το γράμμα "D" δεν έχει εκχωρηθεί. Από το Α έως το G, η κατανάλωση αυξάνεται κατά 0,1 λίτρα με κάθε γράμμα για 100 χιλιόμετρα.

2. Wet Grip

Με την πρόσφυση σε υγρό οδόστρωμα, αξιολογείται το μήκος της απόστασης πέδησης σε υγρούς δρόμους. Η βαθμολογία μεταβαίνει από πράσινο "Α" σε κόκκινο "G". Ωστόσο, τα γράμματα "D" και "G" δεν αντιστοιχίζονται προς το παρόν. Η αξιολόγηση βασίζεται σε ταχύτητα 80 km / h. Από A έως F, η απόσταση πέδησης αυξάνεται με κάθε γράμμα.

3. Εκπομπή θορύβου

Η εκπομπή θορύβου είναι ο όγκος θορύβου που παράγει ένα ελαστικό κατά την οδήγηση. Δίνεται η απόλυτη τιμή ντεσιμπέλ. Οι τιμές διαιρούνται σε τρεις κατηγορίες αξιολόγησης, που αντιπροσωπεύονται από τις γραμμές στα δεξιά του αυτιού στην εικονογράφηση. Όσο πιο μαύρες είναι οι γραμμές, τόσο πιο δυνατά είναι τα ελαστικά. Η συνεχής ηχητική στάθμη άνω των 80 ντεσιμπέλ μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας.

Επιστροφή στην κορυφή