Νόμοι και κανονισμοί ελαστικών

Δεν είναι δυνατό να οδηγήσετε οποιοδήποτε ελαστικό που θέλετε στο αυτοκίνητό σας και επομένως τα ελαστικά που θα επιλέξετε θα πρέπει να έχουν έγκριση για το όχημά σας. Όσον αφορά τα ελαστικά, υπάρχουν μερικοί άλλοι κανονισμοί εκτός από την απαραίτητη έγκριση ελαστικών.

Εδώ μπορείτε να βρείτε τους νόμους και τους κανονισμούς για τα ελαστικά:

Εγκεκριμένα ελαστικά

Για να μάθετε ποια ελαστικά επιτρέπονται σε αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα, είναι συνήθως χρήσιμο να ρίξετε μια ματιά στα έγγραφα του οχήματος. Συχνά, επιτρέπονται και άλλα μεγέθη, αλλά πρέπει να καταχωρηθούν τροποποιήσεις, διαφορετικά η εγγραφή και η ασφαλιστική κάλυψη θα λήξουν. Πολλοί κατασκευαστές ελαστικών προσφέρουν στους ιστότοπούς τους τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για τέτοια εγκεκριμένα ελαστικά εισάγοντας τις ακόλουθες πληροφορίες:

Ετικέτα ελαστικών ΕΕ

Η Ετικέτα Ελαστικών ΕΕ ή ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός Σήμανσης Ελαστικών είναι υποχρεωτική για τους κατασκευαστές ελαστικών από την 1η Νοεμβρίου 2012. Η ετικέτα ελαστικών ΕΕ σχεδιάστηκε για να αξιολογεί ορισμένα κριτήρια για ένα ελαστικό. Θα δοκιμαστούν τρεις διαφορετικές περιοχές. Πρώτον, υπάρχει η αντίσταση κύλισης, το κράτημα στο βρεγμένο και ο θόρυβος κύλισης που προκαλεί το ελαστικό στο δρόμο.

Αυτός ο κανονισμός έχει αναθεωρηθεί και θα αντικατασταθεί από την 1η Μαΐου 2021 από τον Κανονισμό (ΕΕ) 2020/740, ο οποίος θα υπόκειται σε νέες απαιτήσεις. Με αυτόν τον κανονισμό, η ΕΕ θέλει να προστατεύσει το περιβάλλον πάνω από όλα. Επομένως, οι πελάτες πρέπει να αναζητούν την ετικέτα ελαστικών της ΕΕ όταν αγοράζουν προϊόντα που έχουν καλή βαθμολογία από αυτή την άποψη.

Αντίσταση κύλισης

Η αντίσταση κύλισης ενός ελαστικού έχει άμεση επίδραση στην κατανάλωση καυσίμου του οχήματος. Η ετικέτα ελαστικών ΕΕ χρησιμοποιεί ταξινόμηση για να ελέγξει την αντίσταση κύλισης, όπου το A σημαίνει τη χαμηλότερη και το E για την υψηλότερη αντίσταση κύλισης. Εάν προσέξετε αυτό το σημείο όταν αγοράζετε ελαστικά, η Ετικέτα Ελαστικών της ΕΕ το εκχωρεί σε κατηγορίες. Η κλίμακα έχει μόνο 5 τάξεις (Α έως Ε), με την Α να είναι η πιο αποτελεσματική.

Σήμα ελαστικών

Υγρή λαβή

Η πρόσφυση σε βρεγμένο οδόστρωμα βαθμολογείται επίσης σε 5 κατηγορίες από Α έως Ε στην ετικέτα ελαστικών ΕΕ. Η ταξινόμηση πρόσφυσης σε βρεγμένο οδόστρωμα αναφέρεται στην απόσταση πέδησης σε σύγκριση με ένα ελαστικό αναφοράς. Τα ελαστικά κατηγορίας Α έχουν πολύ μικρότερη απόσταση φρεναρίσματος από τα ελαστικά κατηγορίας Ε, γεγονός που μπορεί να σώσει ζωές σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Θόρυβος

Το τρίτο σημείο αναφέρεται στον θόρυβο κύλισης ενός ελαστικού (από A, B, C), δηλαδή την ένταση που φτάνει το ελαστικό κατά την οδήγηση. Η ετικέτα ελαστικών ΕΕ δείχνει το επίπεδο του θορύβου κύλισης σε ντεσιμπέλ. Εκτός από τις πληροφορίες που παρέχονται από την ετικέτα ελαστικών της ΕΕ, άλλοι παράγοντες θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την αγορά ενός ελαστικού, όπως η διάρκεια ζωής και η ποιότητα του ελαστικού. Σύμφωνα με τον νέο κανονισμό, ο οποίος θα ενημερωθεί από το 2021, υπάρχουν επίσης επιλογές για συμπερίληψη (δίπλα στο σύμβολο θορύβου) στην τυπική σήμανση ενός συμβόλου για κράτημα σε συνθήκες παγετού ή/και πυκνού χιονιού.

Τα ελαστικά που έχουν σχεδιαστεί για συνθήκες έντονου χιονιού διαθέτουν το σύμβολο "3 Peaks and Snow" ή "Alpine" στο πλευρικό τους τοίχωμα. Τα σκανδιναβικά χειμερινά ελαστικά για χρήση σε παγωμένες επιφάνειες φέρουν ένα νέο σύμβολο που αντιπροσωπεύει έναν σταλαγμίτη πάγου.

Για κάθε χαρακτηρισμό τύπου ελαστικού, υπάρχει ένας κωδικός QR με σύνδεσμο στη βάση δεδομένων προϊόντων της ΕΕ (EPREL).

Στο τέλος, κάθε πελάτης πρέπει να αποφασίσει για τη σημασία της ετικέτας ελαστικών της ΕΕ.

Υποχρέωση μεταφοράς εφεδρικού τροχού

Πολλοί αυτοκινητιστές αναρωτιούνται εάν ο εφεδρικός τροχός είναι απαραίτητος. Η απάντηση βρίσκεται στο γεγονός ότι πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες δεν εξοπλίζουν πλέον τα νέα τους οχήματα με εφεδρικό τροχό αλλά μόνο με κιτ επισκευής. Ωστόσο, σίγουρα θα το έκαναν αν ήταν απαραίτητο. Και πράγματι, δεν υπάρχει νόμος για εφεδρικό τροχό ή κιτ επισκευής ελαστικών. Ωστόσο, θα πρέπει να είναι προς το συμφέρον σας να έχετε μια λύση για ένα σκασμένο ελαστικό. Και σημειώστε ότι, σε αντίθεση με τη χρήση εφεδρικού τροχού, πρέπει να οδηγήσετε στο πλησιέστερο γκαράζ αμέσως μετά τη χρήση ενός κιτ επισκευής.


Επιστροφή στην κορυφή