Μεγάλη διαδρομή με το αυτοκίνητο: Λίστα ελέγχου πριν την αναχώρηση

Πάρτε κάποιον μαζί σας

Η οδήγηση όταν είστε μόνος είναι αρκετά ευχάριστη ειδικά σε μια σύντομη διαδρομή. Αλλά τα πράγματα μπορούν να δυσκολέψουν επικίνδυνα σε μεγάλα ταξίδια αν συμβεί κάτι δυσάρεστο. Σε τέτοιες καταστάσεις, χρειάζεστε κάποιον μαζί σας. Επομένως, μην διακινδυνεύετε σε μεγάλες διαδρομές και κάνετε τα ταξίδια σας ασφαλέστερα και πιο ευχάριστα. Πάρτε μαζί σας μέλη της οικογένεια σας ή τους φίλους σας. Τέτοιοι συνεπιβάτες θα μετατρέψουν το ταξίδι σας σε μια μοναδική εμπειρία. Να έχετε όμως πάντοτε υπόψιν σας: η υπέρβαση του αριθμού των επιβατών του αυτοκινήτου σας μπορεί να ενοχλητικό για εσάς και τους ανθρώπους που κάθονται μαζί σας. Τρία άτομα στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου σας μπορεί να δημιουργήσει δυσφορία για αυτούς και για εσάς επίσης. Έτσι προτιμήστε μόνο τον αριθμό των ανθρώπων μαζί σας που βελτιώνει το επίπεδο άνεσης του ταξιδιού σας. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι τουλάχιστον ένας τους ανθρώπους μαζί σας μπορούν να οδηγήσουν όταν είστε κουρασμένοι.

Κάντε ένα διάλειμμα για να ανανεωθείτε

Πριν αναχωρήσετε, πρέπει να ορίσετε τα όρια της διαδρομής σας. Αποφασίστε για τα μέρη όπου μπορείτε να ξεκουραστείτε για λίγο ώστε να ανανεωθείτε και να οδηγήσετε ξανά. Αυτές οι αποφάσεις μπορεί να είναι αυθόρμητες, καθώς βλέπετε ένα ωραίο μέρος στο δρόμο και θέλετε να σταματήσετε εκεί για λίγο.

Χρησιμοποιήστε συστήματα πλοήγησης

Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα προγράμματα πλοήγησης στο τηλέφωνό σας ή για εγκατάσταση στο αυτοκίνητο για να έχετε ένα ακριβές σύστημα πλοήγησης GPS. Αλλά βεβαιωθείτε ότι η μπαταρία του κινητού σας είναι γεμάτη πριν αναχωρήσετε και έχετε και άλλη εναλλακτική όταν αυτή αδειάσει. Ένας ταξιδιωτικός οδηγός θα είναι επίσης μια καλή επιλογή σε τέτοιες περιπτώσεις που επισκέπτεστε διάφορες χώρες με το αυτοκίνητό σας.

Τυπωμένος οδικός χάρτης

Ο τυπωμένος οδικός χάρτης είναι απαραίτητος. Ένας καλός οδικός χάρτης είναι σαν ένα αστέρι που σας οδηγεί. Το κινητό μπορεί να χαλάσει κατά τη διαδρομή αλλά ο οδικός χάρτης θα είναι πάντα ένας αξιόπιστος σύντροφος που θα σας καθοδηγήσει.

Ξεκούραση τη νύχτα

Σχεδιάστε που θα μπορούσατε να διανυκτερεύσετε όταν κατά τη διαδρομή πλησιάζει νύχτα. Μπορεί να είναι ένα ξενοδοχείο, πανδοχείο, μοτέλ ή ξενώνας όπου μπορείτε να σταθμεύσετε το αυτοκίνητό σας και να ξεκουραστείτε για το υπόλοιπο της νύχτας. Εξαρτάται από εσάς όπου μπορείτε να μείνετε σύμφωνα πάντα με τους δημοσιονομικούς κανονισμούς. Μερικοί από τους ταξιδιώτες αποφασίζουν να ξεκουραστούν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου τους, αλλά αυτό μπορεί να προκαλέσει δυσφορία λόγω του περιορισμένου διαθέσιμου χώρου.

Πλάτος: Ύψος: Διάμετρος:
Δείκτης ταχύτητας:

Επιδιορθώστε προβλήματα λειτουργίας του κινητήρα του αυτοκινήτου σας

Κάθε μέρος του αυτοκινήτου σας θα πρέπει να βρίσκεται σε άριστη λειτουργική κατάσταση όταν ξεκινάτε μια μεγάλη διαδρομή. Ο κινητήρας, τα ελαστικά, οι ζάντες, τα φρένα, τα φώτα, το κιβώτιο ταχυτήτων, σχεδόν τα πάντα πρέπει να δουλεύουν στην εντέλεια. Η σωστή λειτουργία του κινητήρα είναι το βασικό πράγμα που πρέπει να εστιάσετε. Ελέγξτε όλα τα κουμπιά στο ταμπλό για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργούν. Όλοι οι δείκτες πρέπει να είναι εντάξει και βεβαιωθείτε ότι οι προβολείς, τα εσωτερικά φώτα και η κόρνα λειτουργούν σωστά. Θα πρέπει να ξέρετε πώς να αντικαταστήσετε μια λάμπα σε περίπτωση που καεί κατά τη διαδρομή. Το λιπαντικό μετάδοσης, οι υαλοκαθαριστήρες, τα φρένα, το λάδι και το αντιψυκτικό πρέπει να είναι ελεγμένα πριν ξεκινήσετε. Εάν ο κλιματισμός, το σύστημα θέρμανσης είναι σε καλή κατάσταση και υπάρχει επάρκεια καυσίμου, είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε.

Διασφαλίστε τη τέλεια λειτουργία των φρένων

Τα φρένα είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να ελέγξετε πριν ξεκινήσετε μια μεγάλη διαδρομή. Πρέπει να τα ελέγξετε προτού ταξιδέψετε. Πρέπει να ξέρετε πώς θα ελέγξετε το αυτοκίνητο σε πιθανή βλάβη των φρένων.

Ελέγξτε τα ελαστικά του αυτοκινήτου

Τα ελαστικά έχουν ύψιστη σημασία και πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η πίεση των ελαστικών ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές που παρέχονται στο εγχειρίδιο σας. Ελέγξτε το πέλμα του ελαστικού, σε περίπτωση που είναι χαμηλό, πρέπει τα ελαστικά να αντικατασταθούν πριν οδηγήσετε. Τα ελαστικά που είναι φουσκωμένα περισσότερο από τις προδιαγραφές είναι ομοίως επικίνδυνα όσο τα λιγότερο φουσκωμένα ελαστικά. Εάν οδηγείτε σε χώρα όπου πρέπει να αντικαταστήσετε τα ελαστικά σύμφωνα με την καλοκαιρινή και χειμερινή περίοδο, είναι εξαιρετικά σημαντικό να έχετε τη καλύτερη δυνατή πρόσφυση σε χιόνι, βροχή και λάσπη. Πατώντας απότομα φρένο σε χιονισμένο οδόστρωμα με 50 χλμ / ώρα, τα χειμερινά ελαστικά θα χρειαστούν 30 μέτρα για να σταματήσουν, ενώ τα καλοκαιρινά ελαστικά θα χρειαστούν 60 μέτρα για να σταματήσουν. Τεράστια διαφορά! Πρέπει να γνωρίζετε τις συνθήκες του δρόμου και τις υποχρεώσεις χρήσεις ελαστικών της χώρας στην οποία οδηγείτε. Για παράδειγμα, εάν οδηγείτε στη Γερμανία το χειμώνα και δεν έχετε χειμερινά ελαστικά, θα τιμωρηθείτε με πρόστιμο.

Διατηρήστε σετ εργαλείων επιδιόρθωσης

Πριν ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε κιτ εργαλείων για να είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε οποιαδήποτε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οποιαδήποτε βλάβη κατά την οδήγηση μπορεί να είναι ένας εφιάλτης χωρίς εργαλειοθήκη. Έτσι, μην ξεχάσετε ποτέ να τη πάρετε μαζί σας σε μεγάλες διαδρομές.

Κουτί πρώτων βοηθειών για έκτακτη ανάγκη

Το κουτί πρώτων βοηθειών είναι εξίσου σημαντικό σε περίπτωση οποιουδήποτε ατυχήματος στο δρόμο. Το κουτί πρώτων βοηθειών θα πρέπει να έχει ιατρικά και όλα τα βοηθήματα έκτακτης ανάγκης.

Διαθέσιμη λίστα αριθμών έκτακτης ανάγκης

Οι αριθμοί έκτακτης ανάγκης είναι απαραίτητοι ενώ οδηγείτε σε μεγάλη διαδρομή. Οτιδήποτε δυσάρεστο μπορεί να συμβεί και να κολλήσετε σε επικίνδυνες καταστάσεις όπως βαριά χιονόπτωση ή δυνατή βροχή. Σε αυτές τις περιπτώσεις προβλημάτων η χρήση αυτών των αριθμών σώζει ζωές. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι έχετε μία λίστα πριν από τη ξεκινήσετε το ταξίδι σας. Επίσης, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το ασφαλιστήριο συμβόλαιο σας περιλαμβάνει την υπηρεσία οδικής βοήθειας. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να είστε ασφαλείς κατά την οδήγηση.

Ρούχα και επιπλέον πράγματα

Πρέπει να έχετε ρούχα ανάλογα με την εποχή και επίσης κουβέρτα αν είναι χειμερινή περίοδος. Το να είστε με βρεγμένα ρούχα ειδικά το χειμώνα είναι ιδιαίτερα επιβλαβές. Μία επιπλέον αλλαξιά μπορεί να σας σώσει από χιόνι, βροχή και άλλες επικίνδυνες συνθήκες. Επίσης, μια κουβέρτα είναι βασική ανάγκη όταν η χειμερινή περίοδος είναι στο αποκορύφωμά της.

Φαγώσιμα

Πάρτε μαζί σας μερικά ξηρά και μακράς λήξης είδη διατροφής μαζί με νερό σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Έχει παρατηρηθεί ότι οι ταξιδιώτες στο δρόμο κατά τη διάρκεια βροχερής ή χιονισμένης περιόδου έπρεπε να υποφέρουν εξαιτίας της πείνας και της δίψας και οι ιστορίες είναι πραγματικά φρικτές. Έτσι καλό θα είναι να έχετε μαζί σας extra φαγώσιμα είδη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Απάντηση σε: {{replyComment.author}}
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά
Το σχόλιο υποβλήθηκε με επιτυχία

Επιστροφή στην κορυφή