Το γρηγορότερο αυτοκίνητο στον κόσμο: Αυτά είναι τα σημερινά κορυφαία αυτοκίνητα υψηλών ταχυτήτων

Όχι πολύ καιρό πριν, το ζήτημα του ταχύτερου αυτοκινήτου στον κόσμο αφορούσε ταχύτητες γύρω στα 300 χλμ./ώρα. Τη τρέχουσα περίοδο, το επίπεδο των 400 χλμ./ώρα είναι το μέτρο σύγκρισης στα αυτοκίνητα νόμιμης κυκλοφορίας δημοσίου δρόμου. Με το περιοδικό Toroleo, μπορείτε να εξερευνήσετε ποιοι γίγαντες της ταχύτητας υπάρχουν σήμερα στους δημόσιους δρόμους.

Το πρώτο και το τελευταίο ρεκόρ ταχύτητας

Το γρηγορότερο αυτοκίνητο στον κόσμο με ταχύτητα 63 χλμ/ώρα: Το ηλεκτρικό όχημα "Jeantaud Duc" χρίστηκε με αυτόν τον τιμητικό τίτλο τον Δεκέμβριο του 1898. Κοντά στο Παρίσι ο Γάλλος αγωνιστής Gaston de Chasseloup-Laubat έθεσε την πρώτη καταγεγραμμένη ταχύτητα στην ιστορία της αυτοκίνησης με αυτό το όχημα. Στις 29 Απριλίου 1899, ο συναγωνιστής του Camille Jenatzy έφτασε για πρώτη φορά στην ιστορία την ταχύτητα των 100 χλμ./ώρα με το ηλεκτρικό του όχημα "La Jamais Contente". Δεδομένου ότι οι αριθμοί των αγωνιστικών αυτοκινήτων τότε δεν ήταν πολλοί, δεν ήταν τόσο δύσκολο να προσδιοριστεί το ταχύτερο στον κόσμο. Σήμερα, από την άλλη πλευρά, είναι απαραίτητο να γίνει διάκριση μεταξύ διαφόρων κατηγοριών αυτοκινήτων , κανονισμών οδικής κυκλοφορίας και θέματα βελτίωσης. Το ρεκόρ για τα οχήματα εδάφους έχει αυξηθεί κατά τα 1165 χλμ./ώρα τα τελευταία 100 χρόνια. Το Thrust Supersonic Car (Thrust SSC) έχει καταγραφεί ως το γρηγορότερο αυτοκίνητο στον κόσμο από τις 15 Οκτωβρίου 1997. Με ταχύτητα 1228 χλμ./ώρα, τροφοδοτούμενο από μηχανές τζετ, αυτοκίνητο ήταν το πρώτο όχημα που έσπασε το φράγμα του ήχου στη Νεβάδα στις 15 Οκτώβριος 1997. Ωστόσο, υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα να συναντήσετε αυτό το όχημα στο δρόμο.

Η Bugatti Veyron κατέχει 2 ρεκόρ

Η Bugatti Veyron κατέχει το ρεκόρ ταχύτητας για αυτοκίνητα έκδοσης δρόμου από τον Ιούνιο του 2010. Στη δοκιμαστική πίστα της Volkswagen AG, η έκδοση 16.4 Super Sports Edition έφθασε στην τελική ταχύτητα των 434 χλμ./ώρα. Αυτό κάνει το σπορ αυτοκίνητο των 1200 hp το γρηγορότερο αυτοκίνητο στον κόσμο μεταξύ των οχημάτων που παράγονται σε εκδόσεις δρόμου. Προκειμένου όμως να είναι αποτελεσματικά τα ελαστικά, το πρότυπο μοντέλο της Veyron περιορίζεται στα 415 km / h στην παραγωγή. Η έκδοση του roadster, Bugatti Veyron 16.4 Grand Sports Vitesse, είναι κάτοχος επίσης παγκόσμιου ρεκόρ. Η μέγιστη ταχύτητα είναι 408,84 χλμ. / ώρα και κατέχει το ρεκόρ από τις 11 Απριλίου 2013.

Δεν είναι πια το πρώτο: SSC και Dauer

Με το νέο ρεκόρ ταχύτητας, η Veyron Supersport εκθρόνισε τα SSC Ultimate Aero TT (1199 hp, ταχύτητα 412 χλμ./ώρα) και Dauer 962 LM (730 hp, ταχύτητα 405 χλμ./ώρα).

Το 962 LM ήταν το ταχύτερο σπορ αυτοκίνητο στον κόσμο μέχρι τον Απρίλιο του 2005. © mvlamborghini στο Youtube.com

Ωστόσο, ο κατασκευαστής Shelby Supercars (SSC) ενδέχεται να εκθρονίσει ξανά το Veyron από το θρόνο του αυτό το έτος. Τα πέντε αντίγραφα της ειδικής έκδοσης Aero XT θα μπορούν να φτάσουν την τελική ταχύτητα των 439 χλμ./ώρα (273 μίλια/ώρα) χάρη στους 1300 ίππους.

Το Club 400

Όχι μόνο η Bugatti, SSC και Dauer, αλλά διάφοροι άλλοι κατασκευαστές μπορούν ήδη να προσφέρουν οχήματα εκδόσεων δρόμου που φτάνουν ταχύτητες άνω των 400 χλμ./ώρα.

9ff GT9-R: Σχεδιασμένο ως το "ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο"

Με το 9ff GT9-R βασισμένο στο Porsche 997 GT3, η εταιρία βελτίωσης Dortmund 9ff παρήγαγε ένα έκδοσης αυτοκίνητο δρόμου, το οποίο θα γινόταν το γρηγορότερο αυτοκίνητο στον κόσμο χάρη στο ρεκόρ ταχύτητας 414 χλμ./ώρα. Ωστόσο, πριν από την επίσημη επιβεβαίωση της κορυφαίας ταχύτητας του σπορ αυτοκινήτου των 1140 ίππων, η Bugatti Veyron Super Sport εμφανίστηκε στη σκηνή.

Πλάτος: Ύψος: Διάμετρος:
Δείκτης ταχύτητας:

Koenigsegg Agera R

Με τη νέα γενιά Agera R, ένας Σουηδός κατασκευαστής αυτοκινήτων Koenigsegg εισήγαγε έναν πραγματικό ταχύτατο αυτοκίνητο στην αγορά πέρυσι. Αυτό το σπορ αυτοκίνητο δεν θα φτάσει τη θεωρητική μέγιστη ταχύτητα των 440 χλμ./ώρα. Ως αποτέλεσμα των κανονισμών οδικής κυκλοφορίας, η μέγιστη ταχύτητα του αγωνιστικού αυτοκινήτου 1140 ίππων αναμένεται να είναι 415 χλμ./ώρα.

Το γρηγορότερο αυτοκίνητο σε επιτάχυνση: Hennessey Venom GT

Το Hennessey Venom GT, ένα έκδοσης δρόμου αυτοκίνητο σούπερ σπορ, μπορεί να φτάσει την ταχύτητα των 427 χλμ / ώρα σύμφωνα με τον παραγωγό του. Επισήμως, η μέγιστη ταχύτητα του 1261 ίππων υπεραυτοκινήτου δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί. Το Texas Muscle Car είναι ακόμα κάτοχος ρεκόρ: Τον Ιανουάριο του 2013, το σούπερ σπορ αυτοκίνητο βασισμένο σε ένα Lotus Elise έθεσε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ στον αγώνα επιτάχυνσης. Από το μηδέν έως τα τριακόσια σε 13,63 δευτερόλεπτα - αυτό που έχει απομείνει στην Bugatti και Co. είναι να είναι απόλυτα έκπληκτη και να μείνει πίσω.

Είμαστε κοντά στα 500 χλμ. / Ώρα;

Koenigsegg One: 1

Στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, στις αρχές του 2014, το Koenigsegg One γιόρτασε τη διεθνή πρεμιέρα του. Το νέο κορυφαίο μοντέλο του σουηδού κατασκευαστή σπορ αυτοκινήτων παράγει 1000 kW (1341 ίππους) και αναμένεται να είναι κάτι παραπάνω από ένα σούπερ σπορ αυτοκίνητο Agera R , λόγω της μέγιστης ταχύτητας του των 440 χλμ./ώρα. Σύμφωνα με την Koenigsegg, σύντομα θα υπάρξουν νέα ρεκόρ υψηλής ταχύτητας στις κατηγορίες των υψηλών ταχυτήτων. Δεν δημοσιεύουν επίσημες προσπάθειες ρεκόρ μέχρι στιγμής, αλλά νούμερα έχουν ήδη διαρρεύσει. Έτσι, σύμφωνα με την εταιρική δήλωση, το Koenigsegg One: 1 φτάνει τα 400 χλμ./ώρα από τη στάση σε 20 δευτερόλεπτα μόνο.

Dagger GT

Ο κατασκευαστής Tran Star Racing ανακοίνωσε επίσης κάτι σπουδαίο. Το Dagger GT αναμένεται να φτάσει μέγιστες ταχύτητες άνω των 500 χλμ./ώρα. 2000 ίππους υποτίθεται ότι θα κάνουν αυτό το σούπερ σπορ αυτοκίνητο το γρηγορότερο αυτοκίνητο στον κόσμο. Το αυτοκίνητο θα αποτελείται κυρίως από ίνες άνθρακα. Θα έχει πόρτες κάθετου ανοίγματος και θα κάνει τους δρόμους να τρέμουν χάρης στα υψηλής απόδοσης ελαστικά με αξιοσημείωτο μέγεθος - 375/20 (πίσω) και 325/25 (μπροστά). Παρά την εκπληκτική του απόδοση, το πακέτο ισχύος θα είναι νόμιμο για χρήση στο δρόμο. Τα εξατομικευμένα Dagger GT αναμένεται να πωληθούν περίπου 10 έως 15 φορές το χρόνο. Ωστόσο, αν μπορεί να βρεθεί ένας κατάλληλος δρόμος για να κάνει κάποιος βόλτα με αυτό το σούπερ σπορ αυτοκίνητο, παραμένει αμφισβητήσιμο.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Απάντηση σε: {{replyComment.author}}
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά
Το σχόλιο υποβλήθηκε με επιτυχία

Επιστροφή στην κορυφή