Τι πρέπει να γνωρίζετε για την ανάμειξη ελαστικών στο όχημά σας

Προκειμένου να επιτευχθούν τα βέλτιστα κατά την οδήγηση, η Continental συνιστά να τοποθετούνται τα ίδια ελαστικά σε όλες τις θέσεις τροχών του οχήματός σας. Με άλλα λόγια τα ελαστικά της ίδιας μάρκας, του ίδιου μεγέθους, του ίδιου σχεδίου πέλματος ελαστικού, όπως επίσης με κοινό δείκτη φορτίου και ταχύτητας. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι ο δείκτης φορτίου ελαστικών και ο δείκτης ταχύτητας πρέπει να είναι σύμφωνοι με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή του οχήματος για όλες τις θέσεις των τροχών. Σε πολλές χώρες, αυτή είναι νομική απαίτηση. Η οδήγηση του οχήματός σας με ένα μη συνιστάμενο σετ μεγεθών ελαστικών, κατασκευής και βαθμολογήσεων ταχύτητας μπορεί να είναι επικίνδυνο και παράνομο. Ακολουθήστε τις συστάσεις του κατασκευαστή του οχήματος και / ή αναζητήστε συμβουλές από έναν εξειδικευμένο ειδικό για ελαστικά, εάν αναθεωρήσετε τα ελαστικά σας με διαφορετικά μεγέθη, κατασκευή, εκτίμηση δείκτη φορτίου ή ταχύτητας.

Τα προτερήματα της συχνής χρήσης των ελαστικών

Για να επιτευχθεί ομοιόμορφη φθορά και να μεγιστοποιηθεί η διάρκεια ζωής του πέλματος, τα λάστιχά σας πρέπει να κινούνται τακτικά. Ακολουθήστε τις συστάσεις του κατασκευαστή του οχήματος για το μοτίβο περιστροφής και το διάστημα. Εκτός αν ορίζεται διαφορετικά από τον κατασκευαστή του οχήματος, η Continental συνιστά να κινούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα οι τροχοί σε άξονα. Για παράδειγμα, όταν αλλάζετε από καλοκαιρινά ελαστικά σε χειμερινά ελαστικά ή σε διαστήματα μεταξύ 5000 και 10000χλμ, ή νωρίτερα, αν αρχίσει να εμφανίζεται ανομοιογενής φθορά του πέλματος. Εάν τα ελαστικά αρχίσουν να εμφανίζουν ανομοιόμορφη φθορά του πέλματος, ζητήστε από το τεχνικό να ελέγξει και / ή να διορθώσει τυχόν κακή ευθυγράμμιση των τροχών του οχήματος ή άλλο μηχανικό πρόβλημα.

Οι ρεζέρβες πλήρους μεγέθους (όχι ρεζέρβα ασφαλείας) ίδιου μεγέθους και κατασκευής με τα ελαστικά επαφής με το έδαφος πρέπει να περιλαμβάνονται και αυτές σε διαδικασία κίνησης. Πάντα να ελέγχετε και να ρυθμίζετε την πίεση πλήρωσης του εφεδρικού τροχού όταν ξεκινάτε τη διαδικασία κίνησης του στο δρόμο.

Ρυθμίστε τις πιέσεις ελαστικών σύμφωνα με τις συστάσεις του κατασκευαστή του οχήματος για τη νέα θέση του τροχού (οι προκαθορισμένες πιέσεις εμπρός και πίσω των ελαστικών μπορεί να είναι διαφορετικές).

Η κίνηση των ελαστικών σας μπορεί να επηρεάσει το Σύστημα Παρακολούθησης Πίεσης Ελαστικών (TPMS). Συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο του ιδιοκτήτη του οχήματος ή έναν εξειδικευμένο τεχνικό για να κάνετε τις σωστές ρυθμίσεις ή επαναβαθμονόμηση του συστήματος.

Πλάτος: Ύψος: Διάμετρος:
Δείκτης ταχύτητας:

Μπορώ να αναμίξω διαφορετικές μάρκες ελαστικών και διαφορετικά μοτίβα πέλματος στο όχημά μου;

Συνιστούμε να τοποθετούνται τα ίδια ελαστικά σε όλες τις θέσεις των οχημάτων σας. Εάν, ωστόσο, λόγω της διαθεσιμότητας ή οικονομικών παραγόντων η ανάμιξη είναι απαραίτητη, επιτρέπεται να αναμειγνύονται μάρκες και μοτίβα πέλματος, αρκεί τα ίδια πέλματα και μάρκες να τοποθετηθούν στον ίδιο άξονα. Μπορεί επίσης να είναι δυνατή η ανάμειξη του δείκτη φορτίου και της ταχύτητας, εφόσον οι δείκτες φορτίου και ταχύτητας υπερβαίνουν τις ελάχιστες προδιαγραφές κατασκευής οχημάτων. Σε αυτές τις περιπτώσεις τα ελαστικά υψηλότερης ονομαστικής τιμής πρέπει να τοποθετηθούν στον πίσω άξονα.

Μπορούν να αναμειχθούν διαφορετικά βάθη προφίλ πέλματος;

Εάν αποφασίσετε να αντικαταστήσετε μόνο 2 ελαστικά στο όχημά σας, τότε τα καινούργια ελαστικά θα έχουν πιθανώς περισσότερο βάθος πέλματος από αυτά που απομένουν στο όχημα. Η ανάμειξη διαφορετικών βάθους πέλματος είναι γενικά επιτρεπτή.

Η βιομηχανία ελαστικών συνιστά τα νέα ελαστικά να τοποθετηθούν στον πίσω άξονα.

Η τοποθέτηση ελαστικών καλύτερης πρόσφυσης στον πίσω άξονα συνιστάται γενικά για την πρόληψη μιας πιθανής υπερστροφής του οχήματος και της απώλειας της σταθερότητας του σε ολισθηρές επιφάνειες. Ορισμένοι κατασκευαστές αυτοκινήτων συστήνουν την τοποθέτηση των καινούργιων ελαστικών στον μπροστινό άξονα. Συμβουλευτείτε τον κατασκευαστή αυτοκινήτου σας ή / και έναν ειδικό για ελαστικά για περισσότερες πληροφορίες.

Εξαίρεση για εγκεκριμένες αναμίξεις ελαστικών.

Ορισμένα οχήματα ενδέχεται να έρχονται εργοστασιακά εξοπλισμένα με ελαστικά διαφορετικού μεγέθους τοποθετημένα στον εμπρόσθιο και στον πίσω άξονα. Για αυτά τα προ απαιτούμενα κριτήρια, πρέπει να ακολουθήσετε τις συστάσεις του κατασκευαστή του αυτοκινήτου.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Απάντηση σε: {{replyComment.author}}
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά
Το σχόλιο υποβλήθηκε με επιτυχία

Επιστροφή στην κορυφή