Λάστιχο για Καροτσάκια: Επισκευή ή Αντικατάσταση;

Ένα ξεφούσκωτο ελαστικό καροτσιού ή ένα ελαστικό με αργή διαρροή μπορεί να προκαλέσει απογοήτευση. Αντί να αφιερώσουμε χρόνο για να αξιολογήσουμε τη ζημιά και τη βασική αιτία του προβλήματος, επιλέγουμε μερικές φορές την δαπανηρή λύση της αντικατάστασης του ελαστικού, αντικαθιστώντας ολόκληρο το ελαστικό, τους τροχούς ή ακόμα και πετώντας το καρότσι. Δεν είναι ασυνήθιστο να βλέπουμε τα πεταγμένα καροτσάκια σε χωματερές και αποβάθρες που θα μπορούσαν εύκολα να επιστρέψουν στην ενεργό δράση με μια μικρή επισκευή των ελαστικών των καροτσιών ή αντικατάσταση των σωλήνων. Η απλή επισκευή ή η αγορά και τοποθέτηση ενός νέου ελαστικού είναι μια εύκολη διαδικασία εξοικονόμησης χρημάτων που μπορεί να κάνει ο καθένας στο σπίτι.

Εργαλεία που Χρειάζονται για Επισκευή Λάστιχου για Καροτσάκια

Το μόνο που χρειάζεται για να αφαιρέσετε και να αντικαταστήσετε το ελαστικό από τον τροχό είναι ένας μεγάλος κοχλίας οδηγός και μια αντλία ελαστικών. Θα χρειαστείτε επίσης ένα κλειδί για να αφαιρέσετε το τροχό και να αποσυναρμολογήσετε το λάστιχο από το καρότσι. Αυτό γίνεται εύκολα με την χαλάρωση ενός ή και των δύο βραχιόνων που συγκρατούν τον άξονα στον τροχό. Εάν έχετε ένα ελαστικό χωρίς βαλβίδα το οποίο έχει μια τρύπα στην περιοχή πέλματος του ελαστικού, θα χρειαστείτε ένα εργαλείο επισκευής βύσματος αντί του κατσαβιδιού με επίπεδη κεφαλή.

Λάστιχο για Καροτσάκια Επισκευή ή Αντικατάσταση

1. Μόλις το ξεφούσκωτο ελαστικό είναι εκτός του καροτσιού, μπορείτε να διεξάγετε λεπτομερή οπτική επιθεώρηση. Πρώτον, ελέγξτε τον τροχό για ζημιές και το ελαστικό για προφανείς πηγές διαρροής. Επίσης, θέλετε να ελέγξετε την ποσότητα φθοράς στο ελαστικό πέλματος και την ποσότητα ρωγμών στο ελαστικό λόγω ξηρασίας. Αν το ελαστικό είναι σχεδόν σάπιο με βαθιές ρωγμές στο πλάι του ελαστικού ή όταν το πέλμα είναι φθαρμένο και δεν παρέχει επαρκή πρόσφυση, θα πρέπει να αγοράσετε ένα ανταλλακτικό ελαστικό. Ένα ελαστικό καροτσιού θα μπορούσε να κοστίσει μεταξύ 15 και 40 δολάρια με παράδοση στην πόρτα σας, σε σύγκριση με τα $ 150 ή περισσότερα για ένα νέο καροτσάκι. Εάν το ίδιο το καροτσάκι είναι σε καλή κατάσταση, ένα νέο ελαστικό μπορεί να το κάνει να λειτουργήσει σαν καινούργιο.

2. Εάν η πηγή της διαρροής δεν είναι εύκολα αναγνωρίσιμη σε ένα ελαστικό χωρίς σωλήνα (όπως μια τρύπα ή ένα αντικείμενο κολλημένο στο πέλμα), πρέπει να διογκώσετε το ελαστικό για να βρείτε την πηγή της διαρροής. Αν το ελαστικό είναι τελείως επίπεδο και δεν μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα πάνω στη φλάντζα του τροχού, μπορείτε να σφίξετε ένα σχοινί γύρω από το εξωτερικό του ελαστικού για να σπρώξετε το ελαστικό χωρίς σωλήνα πάνω στον τροχό και να έχετε καλή μόνωση. Εάν ο ίδιος ο τροχός είναι σοβαρά λυγισμένος, τότε ίσως χρειαστείτε καινούργιο τροχό, ωστόσο τα μικρά μπαλώματα στη φλάντζα του τροχού συνήθως δεν προκαλούν κανένα πρόβλημα, ιδιαίτερα για ελαστικά με σωλήνες. Η προσθήκη ενός σωλήνα σε ελαστικά χωρίς σωλήνες τροχούς είναι μια φθηνότερη εναλλακτική λύση για την αγορά νέου τροχού, ακόμη και αν έχει υποστεί ζημιά και διαρροή αέρα μεταξύ του τροχού και του ίδιου του ελαστικού.

3. Για ένα ελαστικό τύπου σωλήνα, το ελαστικό πρέπει να αφαιρεθεί από το χείλος. Χρησιμοποιήστε το επίπεδο κατσαβίδι για να σπάσετε το ελαστικό από τη ζάντα όπως φαίνεται σε αυτό το βίντεο. Μόλις ένα μέρος του ελαστικού πέσει πάνω από το τιμόνι, η μία πλευρά του ελαστικού στρέφεται εύκολα από τον τροχό. Γυρίστε τον τροχό και επαναλάβετε για την άλλη πλευρά του ελαστικού. Προσέξτε να μην πιέσετε το σωλήνα μεταξύ του κατσαβιδιού και της φλάντζας του τροχού. Ένα ελαστικό χωρίς σωλήνες μπορεί συχνά να επισκευαστεί αφήνοντας το ελαστικό στο τιμόνι και χρησιμοποιώντας ένα βύσμα. Είναι πολύ πιο εύκολο να επισκευάσετε μια τρύπα σε ένα ελαστικό χωρίς σωλήνες αλλά χρειάζεστε εξειδικευμένο εξοπλισμό. Ακολουθεί ένα βίντεο σχετικά με τον τρόπο σύνδεσης ενός ελαστικού χωρίς σωλήνες. Μόλις το ελαστικό είναι μπαλωμένο και το βύσμα είναι κομμένο, το ελαστικό και ο τροχός είναι έτοιμα να εγκατασταθούν και πάλι στο καρότσι.

4. Αφού αφαιρεθεί ο σωλήνας, μπορεί να φουσκωθεί και να βυθιστεί σε έναν κάδο με νερό για να βρεθεί η πηγή της διαρροής. Οι φυσαλίδες θα υποδηλώσουν ακόμη και μικρές τρύπες από τα αγκάθια ή από κάτι άλλο που συνήθως είναι δύσκολο να φανεί. Η περιοχή γύρω από την τρύπα πρέπει να ξυστεί με γυαλόχαρτο ή χαρτί ξύλου. Καλύψτε την περιοχή για επισκευή με ελαστικό τσιμέντο και εφαρμόστε το μπάλωμα. Εάν ο σωλήνας δεν μπορεί να επισκευαστεί και το ελαστικό είναι ακόμα σε καλή κατάσταση, σκεφτείτε να αγοράσετε ένα σωλήνα αντικατάστασης. Ένας σωλήνας καροτσιού θα κοστίσει κάτω από $10, πρόκειται για ένα κλάσμα του κόστους ενός νέου καροτσιού ή ακόμα και ενός νέου ελαστικού και τροχού.

5. Μόλις η επισκευή του σωλήνα έχει πλήρως ολοκληρωθεί, είναι καιρός να εγκαταστήσετε το ελαστικό και το σωλήνα πίσω στο τιμόνι. Πρώτα, τοποθετήστε τον ξεφούσκωτο σωλήνα στο ελαστικό και επανατοποθετήστε τη μία πλευρά του ελαστικού πίσω στον τροχό. Σε αυτό το σημείο, για ένα ελαστικό τύπου σωλήνα, θα χρειαστεί να τοποθετήσετε τη βαλβίδα σωλήνα στην οπή του τροχού. Μόλις ευθυγραμμιστεί, το άλλο μισό του ελαστικού μπορεί να προσκολληθεί στο ελαστικό.

6. Το ελαστικό ή ο σωλήνας είναι έτοιμος να διογκωθεί στο psi που προτείνεται στην πλευρά του ελαστικού. Αντικαταστήστε τον άξονα και στερεώστε ολόκληρο τον τροχό και το ελαστικό στο καροτσάκι.

Πλάτος: Ύψος: Διάμετρος:
Δείκτης ταχύτητας:

Αγορά Ανταλλακτικών Λάστιχων Εάν τα Λάστιχα για το Καροτσάκι δεν Γίνεται να Επισκευαστούν

Εάν το ξεφούσκωτο ελαστικό ή ο σωλήνας σας είναι πολύ κατεστραμμένος ή φθαρμένος για να επισκευαστεί, τότε το Elastiko.com είναι η καλύτερη επιλογή σας για φθηνά ελαστικά καροτσιών. Έχουν μια μεγάλη ποικιλία ελαστικών καροτσιών σε χαμηλές τιμές. Εξοπλισμένοι με το μέγεθος ελαστικών που χρειάζεστε, μπορείτε εύκολα να βρείτε το ελαστικό αντικατάστασης σας, με γρήγορο και εύκολο τρόπο παραγγελίας και με απευθείας αποστολή στο σπίτι σας. 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Απάντηση σε: {{replyComment.author}}
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά
Το σχόλιο υποβλήθηκε με επιτυχία

Επιστροφή στην κορυφή