9 πράγματα που όλοι οι οδηγοί πρέπει να γνωρίζουν για τα ελαστικά

Τα σημερινά αυτοκίνητα είναι γεμάτα με εντυπωσιακά χαρακτηριστικά. Έλεγχος ευστάθειας. Βοήθεια στην οδήγηση. Ακόμα πιο ισχυροί κινητήρες. Αλλά δεν έχει σημασία τι τεχνολογία υπάρχει στο αυτοκίνητό σας - τα ελαστικά σας συνδέουν το όχημα με το δρόμο, καθιστώντας την κατασκευή και τη συντήρησή τους κρίσιμη για ασφαλή και αποτελεσματική οδήγηση.

Οπότε, τι πρέπει να ξέρετε; Ακολουθήστε αυτές τις χρήσιμες πληροφορίες:

• Τα στελέχη της βαλβίδας είναι ζωτικής σημασίας. Αυτά τα μικρά καλύμματα στη βαλβίδα συμβάλλουν στη αποφυγή της υγρασίας και της βρωμιάς, καθώς επίσης παρέχουν πρόσθετη συγκράτηση στον πυρήνα της βαλβίδας, κρατώντας τον αέρα στα ελαστικά και βοηθώντας στη διατήρηση της πίεσης των ελαστικών.

• Ελέγξτε το εγχειρίδιο. Η σωστή πίεση των ελαστικών είναι σημαντική για την ασφάλεια, τις επιδόσεις και την οικονομία καυσίμου και μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής των ελαστικών σας μειώνοντας την πιθανότητα μη ομοιόμορφης φθοράς. Αλλά μην ελέγξετε το πλευρικό τοίχωμα των ελαστικών για αυτές τις πληροφορίες. Εκεί αναφέρεται η μέγιστη επιτρεπόμενη πίεση για το ελαστικό. Η σωστή πίεση στα ελαστικά μπορεί να βρεθεί με έλεγχο του εγχειριδίου του οχήματος ή της πινακίδας που βρίσκεται στην πόρτα της πόρτας του οδηγού, στο ντουλαπάκι μπροστά στον συνοδηγό ή στην πόρτα του καυσίμου.

• Προσοχή στο λιγότερο φούσκωμα. Ακόμη και όταν τα ελαστικά φαίνονται σωστά φουσκωμένα, μπορεί να είναι λιγότερο φουσκωμένα έως και κατά 50%. Το επαρκές φούσκωμα μπορεί να οδηγήσει σε μη ικανοποιητική λειτουργία ελαστικών και τα ελαστικά που είναι φουσκωμένα κάτω από 8 λίβρες ανά τετραγωνική ίντσα (PSI) ή περισσότερο, μπορούν να αυξήσουν την κατανάλωση καυσίμων κατά 4%.

• Ο καιρός επηρεάζει. Η εξωτερική θερμοκρασία μπορεί να επηρεάσει την πίεση των ελαστικών περισσότερο από ό, τι περιμένετε. Κατά μέσο όρο, οι ειδικοί λένε ότι η πίεση των ελαστικών μειώνεται κατά περίπου 1 PSI για κάθε μείωση θερμοκρασίας κατά 10 βαθμούς Fahrenheit. Οι αλλαγή εποχής είναι μια καλή υπενθύμιση για τον έλεγχο της πίεσης.

• Τα ελαστικά «Κάθε εποχής» έχουν όρια. Ελαστικά όλων των εποχών προορίζονται για όλο το χρόνο σε μέτριες καιρικές συνθήκες. Εγκαταστήστε τα χειμερινά ελαστικά για να αντιμετωπίσετε τις έντονες χειμερινές καιρικές συνθήκες

• Ο έλεγχος του πέλματος είναι εύκολος. Το πέλμα του ελαστικού πρέπει να είναι περισσότερο από 2/32 της ίντσας βαθιά.

• Οι εκτός δρόμου περιπέτειες απαιτούν ελαστικά εκτός δρόμου. Τα ελαστικά δρόμου μπορεί να είναι σε θέση να χειριστούν την περιστασιακή εκσκαφή κάτω από ένα χωματόδρομο ή χωματόδρομο, αλλά όταν οδηγείτε εκτός δρόμου θα χρειαστείτε πιο τραχιά ελαστικά, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για χρήση εκτός δρόμου.

• Τα ελαστικά πρέπει να ελέγχονται τακτικά. Κάθε μήνα και πριν από μακρά οδικά ταξίδια, εκτελέστε αυτή τη διαδικασία Μόνος σας: ελέγξτε την πίεση των ελαστικών, ελέγξτε το βάθος του πέλματος, ελέγξτε τη συνολική κατάσταση των ελαστικών για τις περικοπές, τις ρωγμές, τις σχισμές, τις τρύπες, τις ακανόνιστες φθορές και τις διογκώσεις.

• Γνωρίστε τα όρια των ελαστικών σας. Αν είστε το είδος του οδηγού που είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιήσει το πεντάλ γκαζιού παρά το φρένο, επιλέξτε τα ελαστικά που έχουν σχεδιαστεί για υψηλή απόδοση, τα οποία διαθέτουν εξαιρετικές λαβές και χειρισμό.

Πλάτος: Ύψος: Διάμετρος:
Δείκτης ταχύτητας:

Καθώς τα αυτοκίνητα έχουν υψηλότερη τεχνολογία, μην ξεχνάτε ότι η επιλογή των σωστών ελαστικών και η διατήρηση τους σε καλή κατάσταση είναι δύο από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να είστε ασφαλείς στο δρόμο. 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Απάντηση σε: {{replyComment.author}}
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά
Το σχόλιο υποβλήθηκε με επιτυχία

Επιστροφή στην κορυφή