4 κοινοί μύθοι για τα ελαστικά καταρρίπτονται

Δεδομένου ότι τα ελαστικά παίζουν σημαντικό ρόλο στο να μας κρατούν ασφαλείς στο δρόμο, είναι απορίας άξιο του ότι υπάρχουν τόσες παρανοήσεις για αυτά. Αν θέλετε να διαχωρίσετε τα γεγονότα από τις μυθοπλασίες σε ότι έχει να κάνει με αυτά τα σημαντικά μέρη του εξοπλισμού, συνεχίστε το διάβασμα παρακάτω. Εδώ, θα δούμε την αλήθεια πίσω από τους 4 πιο κοινούς μύθους για τα ελαστικά.

Τα συστήματα παρακολούθησης της πίεσης των ελαστικών αυτομάτως φουσκώνουν τα ελαστικά

Όλα τα νέα αμάξια που κατασκευάστηκαν από το 2014 υποχρεούνται να έχουν ένα σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών (TPMS). Αυτά τα χρήσιμα ηλεκτρονικά συστήματα είναι σχεδιασμένα να παρακολουθούν την πίεση του αέρα μέσα στα ελαστικά και να μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη ατυχημάτων εξαιτίας υπερβολικά χαμηλής πίεσης. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν τους οδηγούς στο να εξασφαλίσουν ότι το όχημά τους λειτουργεί όπως προβλέπεται, να μειώσουν την κατανάλωση καυσίμου, να έχουν χαμηλότερες εκπομπές ρύπων καθώς και να ελαχιστοποιήσουν την φθορά των ελαστικών.

Τα συστήματα είναι συνδεδεμένα με τον κεντρικό υπολογιστή του αυτοκινήτου και όταν εντοπίσουν ότι η πίεση σε κάποιο ελαστικό πέφτει σε μη ασφαλές επίπεδο, ειδοποιούν τους οδηγούς με ειδική οπτική σήμανση. Παρόλα αυτά, αντίθετα με αυτό που πιστεύουν πολλοί, αυτός ο εξοπλισμός δεν φουσκώνει αυτόματα τα ελαστικά όταν εντοπιστεί η χαμηλή πίεση. Απλά εξασφαλίζει ότι οι οδηγοί ειδοποιούνται με το ότι υπάρχει κάποιο θέμα με χαμηλή πίεση κάποιου ελαστικού. Από εκεί και πέρα είναι στο χέρι των οδηγών το να φουσκώσουν τα ελαστικά στην σωστή πίεση, από μόνοι τους.

Έτσι είτε το όχημά σας έχει ένα σύστημα TPMS ή όχι, θα πρέπει να φουσκώσετε τα ελαστικά σας χειροκίνητα. Συνίσταται να ελέγχετε την πίεση χρησιμοποιώντας έναν μετρητή ακριβείας ανά μερικές εβδομάδες, και αυτό θα πρέπει να γίνεται όταν τα ελαστικά σας είναι κρύα (δηλαδή αφού το αυτοκίνητό σας βρίσκεται σε ακινησία για τουλάχιστον δύο ώρες).

Τα νέα λάστιχα πρέπει πάντα να τοποθετούνται στους μπροστινούς τροχούς

Στην περίπτωση που αλλάζετε μόνο δύο ελαστικά στο αυτοκίνητό σας, μπορεί να έχετε ακούσει ότι είναι καλύτερο να τοποθετήσετε τα καινούρια στους μπροστινούς τροχούς. Παρόλα αυτά, αυτό δεν συνίσταται. Εκτός της περίπτωσης που το βιβλίο αυτοκινήτου σας παρέχει ειδική συμβουλή για το αντίθετο, είναι προτιμότερο να τοποθετήσετε τα καινούρια καλύτερης ποιότητας ελαστικά στους πίσω τροχούς. Αυτό ισχύει είτε το αμάξι σας είναι προσθιοκίνητο είτε πισωκίνητο.

Η τοποθέτηση των νέων ελαστικών στους πίσω τροχούς τείνει να ευνοεί την «υποστροφή», πράγμα που σημαίνει ότι σε ορισμένες συνθήκες (όπως ο πάγος ή η έντονη βροχή) το αυτοκίνητό σας μπορεί να συνεχίσει σε ευθεία γραμμή ακόμα κι αν στρίβετε το τιμόνι. Από την άλλη πλευρά, εάν τα καινούρια ελαστικά σας τοποθετηθούν στους μπροστινούς τροχούς, είναι πιο πιθανό να έχετε «υπερστροφή», πράγμα που σημαίνει ότι το πίσω άκρο του οχήματός σας μπορεί χάσει την πρόσφυσή του, κάνοντάς σας να στριφογυρίσετε.

Επίσης, είναι προτιμότερο να έχετε νεότερα ελαστικά τα οποία έχουν λιγότερες πιθανότητες να υποστούν διάτρηση ή ζημιά εξαιτίας της φθοράς και να σκιστούν στο πίσω μέρος από ότι στο μπροστινό επειδή είναι πιο δύσκολο να ελέγξει κανείς ένα όχημα με τραυματισμένα πίσω ελαστικά από ότι με τραυματισμένα μπροστινά ελαστικά.

Εάν αγοράζετε νέα ελαστικά και δεν είστε σίγουροι για το που θα πρέπει να τοποθετηθούν στο αυτοκίνητό σας, μπορείτε να ζητήσετε την συμβουλή κάποιου εξειδικευμένου τεχνικού.

Πλάτος: Ύψος: Διάμετρος:
Δείκτης ταχύτητας:

Η υπέρβαση της τιμής "μέγιστης πίεσης" στα ελαστικά θα προκαλέσει το σκάσιμο τους

Ενδέχεται να έχετε δει μία τιμή "μέγιστης πίεσης" στο πλευρικό τοίχωμα των ελαστικών σας. Συχνά, υποτίθεται ότι ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει τη μέγιστη πίεση που μπορεί να δεχτεί ένα ελαστικό πριν σκάσει. Στην πραγματικότητα, αυτό δεν είναι αλήθεια. Η ένδειξη μέγιστης πίεσης υποδεικνύει την πίεση που πρέπει να έχει ένα ελαστικό όταν το όχημα είναι πλήρως φορτωμένο, με άλλα λόγια η πίεση στην οποία το ελαστικό μπορεί να φέρει το μέγιστο βάρος.

Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τυχαία έκρηξη του ελαστικού σας εάν υπερβείτε αυτόν τον αριθμό καθώς το φουσκώνετε. Τα νέα ελαστικά είναι κατασκευασμένα στο να είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά και δεν θα σκάσουν σε πιέσεις που υπερβαίνουν κατά πολύ τον μέγιστο αυτό αριθμό. Βάσει αυτού, είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί όταν φουσκώνετε τα ελαστικά του αυτοκινήτου σας. Η υπερβολική διόγκωσή τους μπορεί να προκαλέσει ζημιά, αυξημένη φθορά στο κεντρικό σημείο του πέλματος και αν τα ελαστικά σας έχουν υπερβολικό αέρα, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να σκάσουν αν χτυπήσετε το πεζοδρόμιο.

Το σημαντικότερο όταν ελέγχετε και ρυθμίζετε τις πιέσεις των ελαστικών του αυτοκινήτου σας, είναι να γνωρίζετε τις σωστές αναλογίες πίεσης και να τις διατηρείτε χωρίς διακυμάνσεις για όλες τις εποχές (έχοντας κατά νου ότι θα διαφέρουν ανάλογα με το εάν το αυτοκίνητό σας είναι πλήρως φορτωμένο ή όχι).

Τα αχρησιμοποίητα ελαστικά συμπεριφέρονται ομοίως με τα καινούρια

Είναι αλήθεια ότι η ζημιά στα ελαστικά προκαλείται συχνά κυρίως από τη φθορά λόγω χρήσης στο δρόμο. Το γεγονός είναι ότι όσο πιο περισσότερα χιλιόμετρα κάνετε στο καντράν, τόσο το πέλμα των ελαστικών σας αρχίζει να φθείρεται. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι αν δεν χρησιμοποιήσετε το αυτοκίνητό σας, τα ελαστικά θα παραμείνουν σε εξαίσια κατάσταση. Μια σειρά άλλων παραγόντων επηρεάζουν επίσης την κατάσταση του καουτσούκ, συμπεριλαμβανομένων των συνθηκών αποθήκευσης των ελαστικών. Για παράδειγμα, εάν εκτίθενται σε θερμότητα, κρύο, ηλιακή ακτινοβολία, νερό και πάγο, θα αρχίσουν να φθείρονται.

Υπάρχουν βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να προστατεύσετε τα ελαστικά σας όταν δεν χρησιμοποιούνται. Για παράδειγμα, αν μπορείτε, αποθηκεύστε τα σε εσωτερικούς χώρους σε ένα δροσερό, ξηρό περιβάλλον όπως ένα γκαράζ. Ωστόσο, εάν το όχημά σας έχει παραμείνει σε ακινησία για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να διαπιστώσετε ότι πρέπει να αντικαταστήσετε τα ελαστικά αντί να τα ξαναφουσκώσετε. Πρέπει να τα ελέγξετε προσεκτικά για τυχόν σημεία ζημιάς, όπως ρωγμές ή εξογκώματα.

Εάν δεν είστε σίγουροι ότι τα ελαστικά σας παραμένουν ασφαλή για χρήση, μπορείτε αφήσετε έναν ειδικό να τα ελέγξει - ιδανικά πριν τα χρησιμοποιήσετε και σίγουρα πριν κάνετε κάποιο μακρύ ταξίδι.

Με το να γνωρίζετε την κατάσταση των ελαστικών σας, έχετε περισσότερες πιθανότητες να είστε ασφαλής στο δρόμο και σίγουρα οι οδηγικές σας εξορμήσεις θα είναι πιο απολαυστικές. Αν ψάχνετε για νέα ελαστικά, μπορούμε να σας βοηθήσουμε. Ελέγξτε τη γκάμα που διατίθεται στην ιστοσελίδα μας και, μόλις βρείτε αυτά που θέλετε, απλά κανονίστε ένα ραντεβού για τοποθέτηση.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Απάντηση σε: {{replyComment.author}}
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά
Το σχόλιο υποβλήθηκε με επιτυχία

Επιστροφή στην κορυφή