Έτσι αποφεύγετε τα επίπεδα σημεία

Έτσι αποφεύγετε τα επίπεδα σημεία

Έτσι αποφεύγετε τα επίπεδα σημεία

Εάν ένα όχημα βρίσκεται σε ακινησία για μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτό μπορεί να βλάψει τα ελαστικά. Καταλήγουν με επίπεδα σημεία. Μπορείτε όμως να το αποφύγετε αυτό.

Έτσι εμφανίζονται επίπεδα σημεία

Όταν τα ελαστικά παραμένουν στην ίδια θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα, το βάρος του αυτοκινήτου επηρεάζει πάντα το ίδιο σημείο. Αυτή η διαδικασία παραμορφώνει τα ελαστικά. Τόσο η υψηλή όσο και η χαμηλή θερμοκρασία επηρεάζουν την ελαστικότητα του καουτσούκ επιβαρύνοντας περισσότερο τη διαδικασία παραμόρφωσης. Όσο βαρύτερο είναι το όχημα, τόσο πιο έντονη είναι η πίεση στο ελαστικό. Ένα ελαστικό τροχόσπιτου είναι προφανώς εκτεθειμένο σε ένα τελείως διαφορετικό φορτίο από τα ελαστικά ενός μοτοποδηλάτου. Μπορείτε να δείτε επίπεδα σημεία σε ορισμένα ελαστικά τα οποία δεν είναι πλέον στρογγυλά πια. Αυτά τα σημεία επίπεδων είναι επίσης εμφανή κατά την οδήγηση. Το αυτοκίνητο κοπανάει και τρέμει. Τέτοιες παραμορφώσεις μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να επιλυθούν μόνες τους μετά το πρώτο χιλιόμετρο οδήγησης. Το όλο θέμα, φυσικά, δεν είναι μια απλή φροντίδα για τα ελαστικά. Αδυνατίζει το υλικό και καθιστά τα ελαστικά πιο επιρρεπή σε περαιτέρω βλάβες ή νέα επίπεδα σημεία. Αν το αίσθημα ταρακουνημάτων παραμένει κατά την οδήγηση, αυτό σημαίνει ότι το ελαστικό έχει υποστεί μόνιμη ζημιά ή έχει εμφανιστεί ανισορροπία. Και στις δύο περιπτώσεις, πρέπει να το φέρετε στον μηχανικό σας για αξιολόγηση και αντικατάσταση.

Πλάτος: Ύψος: Διάμετρος:
Δείκτης ταχύτητας:

Προληπτικά μέτρα

Εάν γνωρίζετε ότι το όχημά σας ήταν σε ακινησία για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορείτε να αποφύγετε την εμφάνιση επίπεδων σημείων. Οι οδηγοί των κλασικών αυτοκινήτων, των cabrio αυτοκινήτων και των μοτοσυκλετών (που οδηγούνται συνήθως μόνο το καλοκαίρι) και οι ιδιοκτήτες ρυμουλκούμενων θα πρέπει να το σκεφτούν εκ των προτέρων. Το πιο απλό πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι, πιθανότατα, απλά να αφαιρέσετε τα παλιά ελαστικά για το χρόνο ακινησίας, έτσι ώστε τα επίπεδα σημεία να μην εμφανιστούν καθόλου. Συνιστάται επίσης να αυξήσετε ελαφρά την πίεση των ελαστικών, προτού σταθμεύσετε το όχημά σας. Εάν έχετε χρόνο, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι το ελαστικό και το όχημα κινούνται τακτικά. Απλά μια μικρή αλλαγή στη θέση είναι αρκετή για να συγκεντρωθεί η πίεση σε ένα άλλο τμήμα του ελαστικού. Είναι ρίσκο επίσης, να σηκώνεται με γρύλο το αυτοκίνητο ή η μοτοσικλέτα. Από τη μία πλευρά, τόσο τα ελαστικά όσο και το αμορτισέρ δε ταλαιπωρούνται λόγω έλλειψης επαφής με το έδαφος. Από την άλλη πλευρά, οι δυνάμεις έλξης εμφανίζονται στην ανάρτηση του τροχού, ένα ασυνήθιστο φορτίο που μπορεί να προκαλέσει ζημιά. Είναι σημαντικό όταν χρησιμοποιείται γρύλο, να το κάνετε σε μια επίπεδη επιφάνεια. Διαφορετικά, τα στηρίγματα μπορούν να γλιστρήσουν. Υπάρχουν επίσης διάφορες εναλλακτικές διασφάλισης των ελαστικών. Τα μαξιλάρια αέρος. Τοποθετούνται στην κενή κατάσταση μπροστά από τους τροχούς, τότε το αυτοκίνητο ωθείται επάνω του και τα μαξιλάρια φουσκώνουν. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αιχμηρά αντικείμενα κάτω από το μαξιλάρι πριν από το φούσκωμα. Μπορεί να είναι απαραίτητη η τοποθέτηση ενός επιπλέον μαξιλαριού. Επιπλέον, η πίεση του αέρα πρέπει να ελέγχεται τακτικά και να διορθώνεται εάν χρειάζεται, ενώ το αυτοκίνητο παραμένει στα μαξιλάρια. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν το μαξιλάρι υπόκειται σε υψηλότερες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας. Άλλα μαξιλάρια ελαστικών, που ονομάζονται επίσης προστατευτικά ελαστικών ή παπούτσια ελαστικών, αποτελούνται από ένα μίγμα αφρού. Ο τρόπος εφαρμογής τους είναι ο ίδιος σε όλες τις περιπτώσεις. Τα μαξιλάρια βοηθούν να διασφαλιστεί ότι τα ελαστικά δεν θα έχουν επίπεδα σημεία παρά το φορτίο στο κάτω μέρος. Με αυτόν τον τρόπο δεν μπορούν να παραμορφωθούν. Ωστόσο, τα μαξιλάρια είναι αρκετά ακριβά. Η αντιστάθμιση ύψους που παρέχεται από ένα τέτοιο μαξιλάρι περιορίζεται επίσης διαφορετικά ανάλογα με το προϊόν. Μπορεί το ελαστικό με το υψηλό πλευρικό τοίχωμα θα ωθηθεί στο έδαφος παρά το μαξιλάρι των ελαστικών.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Απάντηση σε: {{replyComment.author}}
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά
Το σχόλιο υποβλήθηκε με επιτυχία

Επιστροφή στην κορυφή