Συμβουλές για την πώληση του αυτοκινήτου σας: πώς μπορώ να πουλήσω το αυτοκίνητό μου;

Η τιμή


Δεν είστε σίγουροι για τη σημερινή αξία του μεταχειρισμένου σας αυτοκινήτου. Δείτε τις ηλεκτρονικές ανταλλαγές αυτοκινήτων στο διαδίκτυο (για παράδειγμα, mobile.de, autoscout24.de ή 12gebrauchtwagen.de), όπου οι πωλητές καθορίζουν τιμές για συγκρίσιμα αυτοκίνητα. Αυτή η αναζήτηση θα σας δώσει μια πρώτη εικόνα της τιμής για τη διαπραγμάτευση σας. Μια άλλη ευρέως χρησιμοποιούμενη μέθοδος αποτίμησης είναι από τη λίστα Schwacke. Αυτή η λίστα αποτελεί πρότυπο στον καθορισμό των τιμών των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων από το 1957 και χρησιμοποιείται ιδιαίτερα από τους εμπόρους και τα συνεργεία. Στη περίπτωση που το αυτοκίνητό σας είναι άχρηστο, μπορείτε πάντα να το αποσύρετε στον κατασκευαστή. Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων υποχρεούνται από το νόμο να τα πάρουν πίσω. Μάθετε περισσότερες πληροφορίες για εταιρείες εκμετάλλευσης ανακυκλώσιμων υλικών. Διαφορετικά, είναι απαραίτητο να βρείτε έναν αγοραστή. Υπάρχουν πολλές πιθανότητες.

Απευθείας στον έμπορο

Εάν αγοράσετε ένα καινούργιο αυτοκίνητο από τον αντιπρόσωπο, μπορείτε επίσης να δώσετε το "παλιό" σας αυτοκίνητο ως μέρος της πληρωμής. Η τιμή είναι γενικά λίγο χαμηλότερη από τους άλλους διανομείς, αλλά όλα γίνονται με μια διαδικασία. Και ακόμη και αν δεν υπάρξει αγορά αυτοκινήτου, ένας πωλητής μεταχειρισμένων αυτοκινήτων είναι μια καλή επαφή. Αυτό ισχύει μόνο για σχετικά καλά διατηρημένα αυτοκίνητα που μπορούν να μεταπωληθούν. Αν το αυτοκίνητό σας έχει σχετικά χαμηλή αξία, μπορείτε να το πουλήσετε σε εξειδικευμένους εξαγωγείς. Αυτοί συνήθως προσφέρουν ακόμη χαμηλότερη τιμή. Υπάρχουν επίσης εταιρείες όπου μπορείτε να πάρετε μια πρώτη προσφορά πώλησης ηλεκτρονικά, όπως για παράδειγμα στο www.wirkaufendeinauto.de. Δώστε προσοχή στην ακρίβεια των στοιχείων στα στοιχεία εγγραφής. Για παράδειγμα, εάν το αυτοκίνητό σας είναι σημαντικά παλαιότερο από το τελευταίο όριο της εφαρμογής αν δηλαδή "Κατασκευάστηκε το 2001 ή νωρίτερα", τότε η πραγματική προσφερόμενη τιμή διαφέρει σημαντικά από την πρώτη διαδικτυακή προσφορά.

Αγγελία μέσω διαδικτύου

Ένας από τους πιο αξιόπιστους τρόπους για να βρείτε έναν αγοραστή για το αυτοκίνητο σας είναι μια καλά σχεδιασμένη αγγελία σε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα αγορών. Οι πληροφορίες και οι καλές φωτογραφίες φέρνουν επιτυχή αποτελέσματα. Βάλτε όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες στη αγγελία σας. Το μοντέλο, χρονολογία, τα χιλιόμετρα, η ιπποδύναμη, ο αριθμός των προηγούμενων ιδιοκτητών, μια λίστα με όλα τα χαρακτηριστικά εξοπλισμού (όπως η ηλιοροφή, φώτα xenon) και πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση πρέπει να εμφανίζονται στη αγγελία. Αναφέρετε επίσης τα εργοστασιακά ενσωματωμένα χαρακτηριστικά όπως το ASB ή ESP και το κεντρικό κλείδωμα. Το αυτοκίνητο σας έχει κάνει τις προβλεπόμενες υντηρήσεις του σε συνεργείο αυτοκινήτων; Πότε πλησιάζει η επόμενη συντήρηση; Σε τι κατάσταση είναι τα ελαστικά του; Οι όποιες ζημιές ή ελαττώματα πρέπει να αναφέρονται. Δώστε προσοχή στην ορθογραφία σας. Πλύνετε το αυτοκίνητό σας και καθαρίστε το εσωτερικό πριν πάρετε φωτογραφίες.

Πλάτος: Ύψος: Διάμετρος:
Δείκτης ταχύτητας:

Το συμβόλαιο αγοράς

Ως ιδιώτης πωλητής, καλύπτεστε με ένα τυπικό συμβόλαιο αγοράς. Εκτός από τις πληροφορίες αγοραστών και τις τεχνικές λεπτομέρειες του οχήματος, πρέπει να σημειώσετε τις ζημιές, τον τόπο και τον χρόνο της μεταβίβασης και, αν είναι απαραίτητο, την υποχρέωση να αλλάξετε ή να ακυρώσετε την εγγραφή. Επιπλέον, αποκλείεται η ευθύνη για ελαττώματα, επομένως δεν πρέπει να είστε υπεύθυνοι για ελαττώματα του οχήματος. Φυσικά, αυτό δεν ισχύει αν εσείς εν γνώσει σας κρύβετε τη ζημιά. Παραδείγματα συμβολαίων πώλησης μπορούν να βρεθούν, για παράδειγμα, στο ADL ή στο ADAC. Αναφέρετε την πώληση στην αρμόδια δημόσια υπηρεσία και στην ασφαλιστική σας εταιρεία το συντομότερο δυνατό.

Απαιτείται προσοχή

Αν ένας αγοραστής εμφανιστεί απροσδόκητα, ενεργήστε με ηρεμία. Μην πιεστείτε να υπογράψετε κάποιο συμβόλαιο που δεν έχετε πρώτα διαβάσει. Εάν είναι δυνατόν, χρησιμοποιήστε δικό σας συμβόλαιο. Φυσικά, μπορείτε να αρνηθείτε την πώληση εάν παρότι ο αγοραστής έχει ήδη αποδεχθεί την τιμή, δεν θέλει να ανταποκριθεί σε άλλες απαιτήσεις. Ο έλεγχος του αυτοκινήτου συνίσταται να γίνεται μόνο κατά την διάρκεια της ημέρας σε συνεννόηση με κάποιο συνεργείο. Ζητήστε να σας δείξουν την άδεια οδήγησης . Μην παραδώστε τα κλειδιά και τα χαρτιά του αυτοκινήτου μέχρι να λάβετε τα χρήματα της πώλησης. Είναι δική σας απόφαση το αν θα παραδώσετε το αυτοκίνητό σας πριν αναφέρετε την πώληση. Το αυτοκίνητο συνεχίζει να είναι εγγεγραμμένο στο όνομά σας, να πληρώνετε την ασφάλιση, τους φόρους και τα πρόστιμα μέχρι να μεταφερθεί η κυριότητα του αυτοκινήτου στον νέο αγοραστή. Αν ο αγοραστής δεν πράξει όπως συμφωνήθηκε, θα κρατήσει τα έξοδα. Φροντίστε να ενημερώσετε τον αγοραστή, έτσι ώστε να φέρει μαζί του μια φόρμα μεταβίβασης σύντομης διάρκειας. Εναλλακτικά, μπορείτε να οδηγήσετε μαζί στην αρμόδια υπηρεσία όπου θα γίνει η μεταβίβαση και να κάνετε εκ νέου μεταβίβαση στο αυτοκίνητο.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Απάντηση σε: {{replyComment.author}}
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά
Το σχόλιο υποβλήθηκε με επιτυχία

Επιστροφή στην κορυφή