Η Σχέση Μεταξύ των Ελαστικών Σας και Της Ασφάλειας Αυτοκινήτων - Τι Δεν Γνωρίζατε

Εδώ είναι το θέμα της ασφάλισης. Παίρνουμε όλοι ασφάλεια αυτοκινήτου, πληρώνουμε ευλαβικά τα ασφάλιστρα, αλλά προφανώς, δεν θέλουμε να είμαστε στην κατάσταση, όπου πρέπει πραγματικά να ζητήσουμε ασφάλεια. Η ασφάλιση είναι σαν να πάρεις έναν πυροσβεστήρα - το αγοράζεις, αλλά προσεύχεσαι στο Θεό να μην πρέπει ποτέ να το χρησιμοποιήσεις. Αλλά συχνά, η προσευχή δεν αρκεί. Μπορεί να προκύψει μια κατάσταση (για διάφορους λόγους), όπου πρέπει να κάνετε αίτημα στην ασφαλιστική σας εταιρεία αυτοκινήτων. Πώς νομίζετε ότι θα αντιδράσει ο ασφαλιστής σας;

Οι Ασφαλιστές Μισούν τις Πληρωμές

Δεν υπάρχουν εκπλήξεις εκεί. Κανείς δεν θέλει να αποχωριστεί τα χρήματά τους. Και μερικές φορές φαίνεται ότι οι ασφαλιστές βρίσκονται στην κορυφή αυτής της λίστας. Δεν πειράζει ότι τους έχετε καταβάλει τα περιοδικά ασφάλιστρα, οπότε αυτό που σας πληρώνουν (τουλάχιστον ένα μέρος του) είναι τα δικά σας χρήματα. Λοιπόν, υποθέτω ότι είμαστε σκληροί μαζί τους, γιατί, έχουν τη σκληρή δουλειά να σιγουρευτούν ότι είναι μια πραγματική απαίτηση. Αλλά ότι και να πούμε, είναι πολύ δύσκολο να βγούμε από μια συζήτηση ασφαλιστικών διεκδικήσεων χαμογελώντας. Ο πράκτοράς σας μπορεί να επισημάνει διάφορους λόγους για τους οποίους η αξίωσή σας δεν μπορεί να πληρωθεί. Ορισμένοι από αυτούς τους λόγους σχετίζονται άμεσα με τα ελαστικά αυτοκινήτων σας.

Αν δεν γνωρίζατε πώς και γιατί τα ελαστικά των αυτοκινήτων σας μπορούν να επηρεάσουν την ασφάλεια αυτοκινήτου σας, είναι πλέον καιρός να το μάθετε.

Πώς τα Ελαστικά σας Μπορούν να Επηρεάσουν την Ασφάλεια Αυτοκινήτου σας

Λοιπόν, υπάρχουν βασικά 2 τρόποι. Για κάποιους λόγους, τα ελαστικά σας ενδέχεται να ακυρώσουν το ασφαλιστήριο συμβόλαιο σας. Και υπάρχουν κάποιες καταστάσεις, όπου λόγω των ελαστικών σας, το ασφαλιστικό σας ασφάλιστρο ακυρώνεται. Ας μάθουμε πώς.

Πώς τα Ελαστικά Μπορούν να Ακυρώσουν την Ασφάλειά Σας

Βασικά, η ασφαλιστική εταιρεία δηλώνει ότι το όχημά σας πρέπει να είναι σε κατάσταση "άξιο δρόμου" κατά τη στιγμή του ατυχήματος για να είναι επιλέξιμο για την ασφαλιστική κάλυψη. Ο άξιος δρόμος μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα και σίγουρα περιλαμβάνει τα ελαστικά του οχήματός σας. Η λογική του ασφαλιστή είναι ότι εάν για κάποιο λόγο (ακόμη και εκείνοι που σχετίζονται με τα ελαστικά αυτοκινήτων σας), το αυτοκίνητό σας έχει παραβιαστεί, δεν θα τιμήσουν την απαίτησή σας.

Τα ελαστικά του αυτοκινήτου σας μπορούν να θεωρηθούν ότι καθιστούν το αυτοκίνητό σας "μη άξιο δρόμου" υπό τις ακόλουθες συνθήκες.

Λάθος Λάστιχα Αντικατάστασης

Αυτό δεν ισχύει για τα καινούργια αυτοκίνητα με αρχικό εξοπλισμό ελαστικών. Μετά από μια περίοδο, όταν αλλάζετε τα ελαστικά σας, είναι καλύτερο να τηρείτε τις προδιαγραφές του αρχικού μεγέθους που συνιστά ο κατασκευαστής. Για να είστε απολύτως ασφαλείς, μπορείτε ακόμη και να επιλέξετε την ίδια μάρκα ελαστικών.

Πλάτος: Ύψος: Διάμετρος:
Δείκτης ταχύτητας:

Τα αρχικά εξαρτήματα έχουν επιλεγεί προσεκτικά από τον κατασκευαστή για την ασφαλή οδήγηση. Και η αλλαγή αυτών των ελαστικών επηρεάζει το χειρισμό του οχήματος, την ικανότητα πέδησης και άλλους παράγοντες, κάνοντας τα ελαστικά να μην είναι κατάλληλα για ασφαλή οδήγηση.

Υπάρχουν τρεις σημαντικές πτυχές εδώ:

  • Μέγεθος

Μείνετε στο αρχικό μέγεθος που συνιστά ο κατασκευαστής. Σκέφτεστε να αυξήσετε το μάγεθος των ελαστικών σας; Διαβάστε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κίνησης εδώ. Αλλά πέρα από αυτό, αυξάνοντας το μέγεθος των ελαστικών σας χωρίς να ενημερώσετε τον ασφαλιστή σας μπορεί να ακυρώσει την ασφάλειά σας.

Σε περίπτωση τέτοιας τροποποίησης, η ενημέρωση του ασφαλιστή σας μέσω τηλεφώνου (ή γραπτώς) μπορεί να σας ωφελήσει. Μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των ασφαλίστρων. Αλλά μπορείτε να κάνετε ό, τι θέλετε και να εξακολουθείτε να έχετε έγκυρη ασφάλιση.

  • Βαθμολογία ταχύτητας

Αν ταιριάζετε με ελαστικά με χαμηλότερη ταχύτητα από την αρχική τοποθέτηση, τα καινούργια ελαστικά δεν υποστηρίζουν την κανονική σας ταχύτητα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ατυχή περιστατικά. Και η ασφαλιστική εταιρεία μπορεί να αρνηθεί να διασκεδάσει την αξίωσή σας, αναφέροντας ότι το αυτοκίνητο δεν ήταν άξιο δρόμου και είχε «τροποποιηθεί». Στην πραγματικότητα, σε ορισμένες χώρες, είναι παράνομο να οδηγείτε ελαστικά με χαμηλότερη ταχύτητα από τα αρχικά εξαρτήματα.

  • Βαθμολογία Φορτίου

Η τοποθέτηση ελαστικών με μειωμένη βαθμολογία φορτίου θα είχε ως αποτέλεσμα την υπερφόρτωση / μείωση του αέρα των ελαστικών. Αυτό θα οδηγούσε σε ταχύτερη φθορά των ελαστικών εκτός από τις αυξανόμενες πιθανότητες ατυχημάτων που σχετίζονται με τα ελαστικά. Και το αυτοκίνητό σας δεν θα συνεχίσει να είναι καλό για τον δρόμο. Κάντε κλικ εδώ για μια ενδιαφέρουσα μελέτη περίπτωσης σχετικά με αυτή την πτυχή.

Παράνομα Ελαστικά

Ελαττωματικά, χαλασμένα ελαστικά με ορατά κομμάτια, εξογκώματα είναι σχισμές και θεωρούνται παράνομα. Επίσης, το βάθος πέλματος των ελαστικών είναι ζωτικής σημασίας. Το νόμιμο όριο βάθους του πέλματος είναι 1,6 χιλιοστά γύρω από το κεντρικό 3/4 τμήμα του πέλματος γύρω από ολόκληρη την περιφέρεια του ελαστικού.

Εάν τα ελαστικά σας θεωρούνται παράνομα λόγω οποιουδήποτε από αυτούς τους λόγους, εσείς :

  • ίσως χρειαστεί να πληρώσετε πρόστιμο
  • ενδέχεται να υποστείτε ποινικές ρήτρες

μπορεί να διωχθείτε

  • να θέσετε σε κίνδυνο την ασφάλειά αυτοκινήτου σας.

Πώς Τα Ελαστικά Αυξάνουν το Ασφάλιστρο

Η εμπλοκή σε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα αυξάνει αυτόματα την ασφάλισή σας, καθώς θεωρείότι είστε ένας «μη ασφαλής οδηγός».

Δεύτερον, το ασφάλιστρό σας μπορεί να αυξηθεί ανάλογα με τους βαθμούς ποινής που έχετε υποστεί. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα αδικήματα με βάση την οδήγηση προσελκύουν σημεία ποινής που επισυνάπτονται στο αρχείο οδήγησης. Τα σημεία ποινής ποικίλλουν ανάλογα με το αδίκημα, που κυμαίνεται από 3 βαθμούς για την οδήγηση με ξεφούκωτα ελαστικά έως 11 βαθμούς για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. 3 σημεία μπορεί να μην φαίνονται πολλά, αλλά εάν δεν δίνετε προσοχή στα ελαστικά σας, μπορούν να δημιουργηθούν γρήγορα. Όσο περισσότερα σημεία ποινής παίρνετε, τόσο υψηλότερο θα είναι το ασφαλιστικό σας ασφάλιστρο. Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.

Τι μπορείτε να κάνετε?

Ο τακτικός έλεγχος της πίεσης των ελαστικών είναι η απλή λύση για τη μεγιστοποίηση της ασφάλειας του αυτοκινήτου. Αυτό μειώνει την πιθανότητα ατυχήματος, καθώς τα ελαστικά με χαμηλή πυκνότητα είναι πιο πιθανό να προκαλέσουν έκρηξη ελαστικών. Η προσοχή στην ηλικία των ελαστικών και η αντικατάσταση ελαστικών που δεν είναι πλέον σε χρήσιμη κατάσταση αποτελεί σημαντικό μέρος της ασφαλούς οδήγησης.

Τέλος, να γνωρίζετε το βάθος του πέλματος του ελαστικού σας. Αν και το νόμιμο όριο είναι 1,6 χιλιοστά, οι περισσότεροι κατασκευαστές προτείνουν την αντικατάσταση των ελαστικών σε βάθος 3 χιλιοστών.

Αυτή η μελέτη δείχνει ότι σε υγρή επιφάνεια βάθος πέλματος κάτω από 3mm, η απόσταση στάσης αυξάνεται δραματικά και στα 1,6mm (νόμιμο ελάχιστο), η απόσταση στάσης έχει αυξηθεί κατά 44,6%.

Και εδώ είναι το ενδιαφέρον κομμάτι

Μπορεί να φαίνεται ότι όλες αυτές οι πληροφορίες είναι για να βεβαιωθείτε ότι δεν ακυρώνετε την ασφάλιση αυτοκινήτου σας ή καταλήγετε να πληρώνετε υψηλό ασφάλιστρο. Αλλά το γεγονός είναι ότι πρόκειται για εσάς, τα ελαστικά σας και τη ΖΩΗ σας. Όσο περισσότερη προσοχή δίνετε σε όλες αυτές τις πτυχές του ελαστικού σας, μπορείτε να οδηγήσετε με μεγαλύτερη σιγουριά. Όπως είπα νωρίτερα (και είμαι βέβαιος ότι συμφωνείτε), όλοι ασφαλίζουμε και καταβάλλουμε το ασφάλιστρο με ευλαβικό τρόπο, με την ελπίδα ότι δεν θα πρέπει ποτέ να προβούμε σε αξίωση. 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Απάντηση σε: {{replyComment.author}}
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά
Το σχόλιο υποβλήθηκε με επιτυχία

Επιστροφή στην κορυφή